У небі над українською столицею пролетів великий прапор Казахстану, який має практично таку ж кольорову гаму, як і наш державний символ. Казахський прапор над Києвом був розміром у 32 квадратних метри.

Спільнота власників дронів зробила це як знак солідарності і підтримки громадян Казахстану.

Спеціальний дрон підняв гігантський прапор над Майданом Незалежності та Алеєю Героїв "Небесної Сотні".

Прапор Казахстану над Києвом, фото: Instagram
Прапор Казахстану над Києвом, фото: Instagram

Організатори запевняють, що місце обирали символічне. Вони назвали прапор у небі своїм протестом проти військового втручання іноземних країн у справи Казахстану під приводом миротворчих операцій.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Прапор Казахстану над Києвом, фото: Instagram
Прапор Казахстану над Києвом, фото: Instagram

"Ми підтримуємо їх, щоб вони знали: вони не одні. У нас відбувалося те ж саме, між нами жодних кордонів немає. Хотілося б привернути увагу людей до цієї ситуації", - каже співорганізатор акції Віталій Шевчук.

Варто також нагадати нашим читачам той факт, що ось уже кілька днів поспіль в Казахстані тривали протести через ціну на газ. У деяких містах поліція жорстоко затримувала мітингувальників. Найжорстокіші сутички сталися 5 і 6 січня, коли в країні почали орудувати мародери.

Прапор Казахстану над Києвом, фото: Instagram
Прапор Казахстану над Києвом, фото: Instagram

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв ввів режим надзвичайного стану на території всієї країни, а також звернувся в ОДКБ з проханням про військову підтримку. З 6 січня в Казахстан від країн-учасниць Організації Договору про колективну безпеку (ОКДБ) стали прибувати миротворчі сили.

Раніше повідомляли, Алмати перетворився на місто-привид, боротьба не вщухає: спалені будівлі, автомобілі, всюди трупи.

Як повідомляв Знай.uа, 4400 затриманих, бій в Алма-Аті і Назарбаєв вдома: ось чим закінчилися "Різдвяні" заворушення в Казахстані.

Знай.uа писав, у Казахстані резиденцію президента Токаєва перетворили на "решето": все в уламках скла, зі стелі просвічують дірки.