Ось так - уряд Іспанії визнав домашніх улюбленців законними членами сім'ї. Тепер вони мають право на отримання ідентифікаційної картки, яку буде внесено до національної бази даних. Також тварин прирівняють до справжніх розумних істот, а не об'єктів.

Про це стало відомо завдяки повідомленню одного з іспанських телеканалів.

Документ підтримали власники домашніх тварин.

Вигул собак, скріншот: YouTube
Вигул собак, скріншот: YouTube

"Тепер під час розлучень суд, так само як і з дітьми, вирішуватиме, кому краще піклуватися про улюбленця. Котик або песик дістанеться тому, у кого краща фінансова спроможність. А ще від тварин буде складніше відмовитися і викинути на вулицю", — йдеться в сюжеті.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Також суди при розлученні можуть обмежити батькам можливість бачити своїх дітей, якщо з'ясується, що вони жорстоко поводилися зі своїми домашніми тваринами. Домашні тварини тепер можуть бути включені в заповіти.

Якщо заповітів немає, їх передадуть спадкоємцям, адміністративному органу, або центру, який займається кинутими тваринами. Якщо жоден із спадкоємців не бажає взяти на себе опіку над твариною, його можуть передати третій особі для догляду та захисту.

Вигул собак, скріншот: YouTube
Вигул собак, скріншот: YouTube

В оновленому законодавстві також вказується, що якщо хтось знайшов втрачену тварину, її слід передати власнику або особі, яка за нею доглядає, якщо немає ознак жорстокого поводження або що тварину кинули навмисно. В такому випадку треба буде повідомити про це у відповідні органи.

Раніше повідомляли, двоє шкуродерів спустили собак на беззахисних котиків: мовчки дивилися, поки не перегризли горло.

Як повідомляв Знай.uа, у Києві чоловік викинув цуценят з вікна багатоповерхівки, так як вони йому не потрібні - тепер загрожує 3 роки в'язниці.

Знай.uа писав, від 340 до 5100 гривень: за що можуть штрафувати власників вівчарок, бульдогів і навіть долматинців, нові правила Кабміну.