Депутати зареєстрували у Верховній Раді законопроект №6494, яким хочуть ввести заборону на продаж піротехніки для дітей.

Він передбачає введення штрафів за продаж піротехнічних виробів (феєрверків, салютів) неповнолітнім українцям. Через це хочуть внести кілька змін до статті 195-6 кодексу України "Про адміністративні правопорушення" і таким чином посилити відповідальність за передачу і продаж подібних матеріалів.

Феєрверки, кадр з відео
Феєрверки, кадр з відео

"Використання дітьми, особливо масово в період Новорічних свят, феєрверків у багатьох випадках призводить до особливо тяжких наслідків, як для них самих, так і оточуючих", - йдеться в пояснювальній записці.

Тому, з метою огородження дітей від подібних негативних наслідків, і хочуть встановити підвищену адміністративну відповідальність. Може бути введений штраф від 6800 до 13600 гривень (від 400 до 800 неоподатковуваних мінімумів).

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Феєрверки, фото з вільних джерел
Феєрверки, фото з вільних джерел

Повторне правопорушення, вчинене протягом останнього року, передбачає збільшення штрафу від 13600 до 17 тисяч гривень (800-1000 неоподатковуваних мінімумів). Зараз законопроект знаходиться на розгляді профільного комітету і вступить в силу відразу на наступний день після того, як буде опублікований.

Нагадаємо, "Дитині відірвало пальці петардою, а собака померла від салютів": українець пояснив, яку небезпеку несуть святкові розваги

Як повідомляв "Знай.ua", обвалився 4-поверховий будинок - власники лише розвели руками, момент аварії потрапив на відео: "Що за паніка?"

Знай.ua писав, з чорною ікрою, шампанським і феєрверками: як козаки святкували Різдво 300 років тому