Вчені провели цікаве дослідження над нашими улюбленими друзями-собачками.

Повідомляється, що, таким чином, вдалося довести - собаки можуть розпізнавати різні мови і безглузді слова. 18 випробовуваних в навушниках спокійно лежали і слухали жіночий голос, який озвучив дитячу казку "Маленький принц", поки над ними гудів апарат магнітно-резонансної томографії (МРТ).

Собака листоноша на прізвисько "Печенька", скріншот: Instagram
Собака листоноша на прізвисько "Печенька", скріншот: Instagram

"Тільки серцем можна бачити правильно; головне невидимо для ока", - спочатку сказав м'який голос іспанською мовою, потім скористався угорською і згодом озвучив серію безглуздих слів. Дві собаки з 18 раніше були знайомі з іспанською, але ніколи не чули угорської. А от інші добре знали саме Угорську,але не чули іспанську.

Експеримент був поставлений, щоб подивитися, як і в яких місцях активізується мозок при впливі на знайомі і незнайомі мови, а також на природну і зашифровану промова. Про це повідомляє видання CNN.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Сканування мозку показало різні моделі активності в первинній слуховій корі, коли вимовлялися безглузді слова, і коли мова йшла природно. Це дослідження показало, що унікальні області мозку активізувалися, коли говорили на невідомій мові, а не коли чули знайому мову.

Пес. Фото: Purina
Пес. Фото: Purina
Пес. Фото: Purina

"Цікаво, що реакція мозку (собак) на знайомий і незнайомий мову різнилася. Це перший вид, що не відноситься до приматів, для якого ми змогли продемонструвати спонтанну мовну здатність - вперше ми змогли локалізувати його і побачити, де в мозку відбувається це поєднання двох мов", - заявляє завідувач кафедри етології в університеті Етвеша Лоранда в Будапешті Аттіла Андікс.

Нагадаємо, 160 мумій дітей у покинутих катакомбах: людство сушить голову над найбільшою загадкою століття

Як повідомляв "Знай.ua", відрізняють справжню мету від приманки: розумні золоті рибки навчилися водити тачки заради нагороди

Знай.ua писав, NASA повідомило про наближення до землі небезпечного астероїда розміром з автобус: "посадка" - в Різдво