На офіційному сайті та сторінці в соціальній мережі Facebook Міністерства охорони здоров'я України з'явилася інформація про дотримання протиепідемічних правил під час зимових вихідних у горах, щоб зменшити ризик зіпсованого відпочинку та свят.

Головний санлікар Iгор Кузін затвердив постанову, якою визначаються протиепідемічні заходи під час роботи гірськолижних курортів. Всі працівники повинні проходити температурний скринінг перед початком зміни, керівник повинен провести роз'яснювальну роботу щодо вакцинації проти коронавірусу (COVID-19) та інше.

Гірськолижний курорт Буковель, скріншот: Youtube
Гірськолижний курорт Буковель, скріншот: Youtube

Послуги можна представляти тільки тим людям, які мають при собі COVID-сертифікат або негативний результат ПЛР-тесту, одужання.

"Перевірку COVID-документів рекомендується проводити під час поселення в готель або при придбанні абонемента на гірськолижне катання. Також можна організувати спеціальні центри перевірки документів", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Гірськолижні курорти, кадр з відео
Гірськолижні курорти, кадр з відео

Відвідувачам пропонують привласнювати унікальні мітки, щоб ідентифікувати те, що документи у них вже перевірялися. Таким чином, можна уникнути повторних перевірок при використанні послуг підвісних канатних доріг, при перебуванні на вуличних ярморках тощо. У громадських місцях заборонено перебувати без захисних масок.

Нагадаємо, МОЗ офіційно дозволив третю бустерну дозу вакцини від Covid-19: як згенерувати сертифікат в "Дії" і чи є вікові обмеження

Як повідомляв "Знай.ua", МОЗ оприлюднив список країн, де дійсні українські сертифікати про щеплення від Covid-19 - більше 60 напрямків

Знай.ua писав, МОЗ ознайомив українців з достовірним складом вакцин: "Не дайте ввести себе в оману"