Протести в Казахстані тривають з новою силою. За останню добу в ході зіткнень в Алмати загинули 12 співробітників правоохоронних органів, повідомляє «Sputnik Казахстан».

Крім того, мітингувальники в Алмати захопили дві працюючі клініки, і не пропускають всередину ні пацієнтів, ні медпрацівників.

Пізніше з'явилася інформація про те, що ще один убитий правоохоронець був виявлений з відсіченою головою. Ще 353 силовика отримали поранення різного ступеня тяжкості. Крім того, в ході зіткнень загинули кілька десятків протестувальників, які намагалися штурмувати адміністративні будівлі, повідомила офіційний представник Департаменту поліції міста Салтанат Азірбек.

З самого ранку натовпи біженців намагаються покинути країну, але аеропорт Алмати призупинив роботу і не здійснює Вильоти.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

У країні також почався дефіцит бензину і перебої з паливом. Спостерігаються черги біля банкоматів, в основному з пенсіонерів, так як на початку місяця зазвичай дають пенсію.

СШа вже виступили із засудженням насильства в Казахстані. Офіційний представник Держдепу Нед Прайс заявив, що вони спостерігають за ситуацією в країні і проти будь-яких актів застосування грубої сили.

"Ми засуджуємо Акти насильства і руйнування власності і закликаємо і влади, і протестувальників, утримуватися від цього. Ми закликаємо всіх казахстанців поважати і захищати конституційні інститути, права людини і свободу преси, включаючи відновлення доступу до Інтернету. Ми закликаємо всі сторони знайти мирне вирішення надзвичайної ситуації", - зазначив він.

Нагадаємо, що Казахстан у вогні-люди кинулися з благаннями про допомогу до Скриптоніту і Сабурова: "Аділь, не перетворюйся в..."

Раніше повідомлялося, що перші загиблі, захоплення аеропорту, грабіж банкоматів і повалення пам'ятника Назарбаєву: напруга в Казахстані досягла межі

Також, що захопили військову техніку і будівлі, міста палахкотять: цілу країну охопили протести, люди виставили жорсткі вимоги.