Завжди було вкрай необхідно вміння постояти за себе і близьких людей, тим більше, якщо ви військова людина.

А якщо ви не займаєтеся бойовими мистецтвами, не маєте відповідної підготовки, буде недостатньо однієї хоробрості, тому ми і представимо вам кілька найбільш вразливих точок людського тіла і корисних порад. Наприклад, серйозною помилкою є зображення з себе героя в разі, якщо ви натрапили на нетверезу компанію людей. В цьому випадку потрібно зіграти сильний переляк і просити, щоб противник відпустив ваших близьких, пообіцявши, що ви віддасте їм все цінне.

Напад на таксиста, фото з hyser
Напад на таксиста, фото з hyser

Агресивні суперники повинні бути впевнені, що контролюють ситуацію, щоб ви в цей момент могли віддалити від них рідних і скоротити дистанцію між вами і противником. Потім намагайтеся "вирубати" їх лідера за допомогою удару в очі, вуха, ніс, пах.

Нирки і печінку є одними з найбільш вразливих точок тіла людини, адже після удару ребром долоні або кулаком, противник зазнає різкий біль в області живота і спини. Куприк - теж крихке і надзвичайно чутливе до болю місце, як і щелепу, якщо міцно вдарити трохи нижче вуха, щоб зламати її.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Можна вдарити в сторону шиї, де знаходиться сонна артерія, зачепивши яку (блукаючий нерв) можна привести до сильного запаморочення або втрати свідомості. Але краще відмовитися від ударів в район кадика, щоб ситуація не перейшла до непоправних наслідків.

Напад, скріншот з відео
Напад, скріншот з відео

Хороший удар в сонячне сплетіння виведе нападника з ладу мінімум на кілька хвилин. Ще можна прицілитися в район сечового міхура, колінні чашечки, стопи, гомілку, пах, підборіддя, ніс і, звичайно ж, в очі.

Нагадаємо, харків'янин зробив зауваження студентам в метро і відкрив вогонь: "неправильно" наділи маски

Як повідомляв "Знай.ua", школярок роблять винними в насильстві над ними: "Спровокувавши"

Знай.ua писав, жінка оборонялася від п'яного залицяльника з ножем, а ризикує сісти на 15 років: поліція побачила умисне вбивство