Парламентським комітетом з фінансів, податкової та митної політики було оприлюднено роз'яснення щодо застосування реєстраторів касових операцій. Про це повідомляє портал Миколаївські новини.

З 2022 року в Україні запрацював закон, що передбачає обов'язкове використання касових апаратів для ФОП-ів та РРО. Тих підприємців, які не використовують зареєстровані апарати, штрафуватимуть коли пройде режим карантину. Однак існує ряд ситуацій при яких дозволяється не використовувати касовий апарат.

Касові апарати дозволено застосовувати в разі оплати Покупцем коштів на діючий рахунок ФПЛ, крім карткового, так як дану операцію не сприймають розрахункової. Це означає, що продавець може надати банківські реквізити для оплати без чека.

Касовий апарат, фото: Unian
Касовий апарат, фото: Unian

Крім цього, фіскальний чек може не видаватися при продажу товарів з повною передоплатою на рахунок продавця у форматі IBAN. Крім цього, можна використовувати касові апарати при продажу товарів з післяплатою, якщо такими є умови договору між продавцем і Перевізником.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте
Показати ще

Раніше повідомляли, у 2022 році зарплати чиновників планують підвищити: хто в Кабміні отримуватиме понад 40 тисяч гривень.

Нагадаємо, новий штам коронавірусу "Омікрон" вже косить молодих: лікар розповів про перші симптоми-втома , прискорений пульс і температура. Про це стало відомо завдяки заявам голови медичної асоціації ПАР Анжеліки Кутзе

Також Знай повідомляв, штраф 360 гривень або півроку позбавлення волі: водіїв, які їздять "на газу", попередили про нові покарання. Депутати Верховної Ради планують пом'якшити покарання за несертифіковане газобалонне обладнання для автомобілів в нашій країні.