У мережі розповіли історію сіамських близнюків, у яких життя склалося чарівним чином. Разом назавжди.

Колись вважалося, що коли народжуються близнюки, у яких зрослися тіла, це знаменує кінець світу. Їх намагалися приносити в жертву богам. Через кілька років їх відправляли в цирк, щоб ті веселили публіку, однак, зараз інші часи, і може бути все зовсім інакше.

Незважаючи на все це, деяким парам вдавалося прожити довге і щасливе життя. Ось, наприклад, як Чангу і Енгу Банкеру.

Чанг і Енг Банкер, фото: вільне джерело
Чанг і Енг Банкер, фото: вільне джерело

Вони народилися 11 травня 1811 року в Сіамі, що на території сучасного Таїланду. Після того, як вони стали відомі по всьому світу, таку аномалію почали називати саме сіамськими близнюками.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Тоді король Сіаму був вкрай вражений народженням Чанга і Енга, і відразу ж наказав їх убити, так як вважав, що це покличе біду на його державу. Мати не віддала хлопчиків, і наказ виконаний не був.

Медичні технології того часу не залишили їм жодного шансу на поділ. Брати були торакопагами (близнюками, зрощеними в області грудної клітини), тобто, було порушено серце. Навіть у сучасному світі шанси вижити мінімальні.

Чанг і Енг Банкер, фото: вільне джерело
Чанг і Енг Банкер, фото: вільне джерело

Чанг і Енг росли як звичайні діти , але з особливістю - у них не було вибору. Бізнесмен з Британії одного разу помітив їх, і запропонував виступити в цирку, продемонструвавши всім своє тіло і його здібності. Пощастило, що Роберт Хантер виявився чесною людиною, і до 21 року вони їздили на гастролі до Великобританії і США. По закінченню контракту вони стали неймовірно багаті.

Потім стався переїзд в США, де вони уклали контракт з цирком і купили ферму.

У 1843 році вони обидва одружилися на двох сестрах Аделаїді і Сарі Енн Ейтс. У цих шлюбах у Чанга народилося 10 дітей, а у Енга — 11. У 63 роки Чанг захворів на пневмонію, і помер, а через кілька годин це ж сталося і з його братом.

Нагадаємо, що сіамські близнючки" зрослися " з народження, спала з чоловіками заради сестри: одне піхву на двох

Раніше повідомлялося, що хірурги успішно розділили однорічних сіамських близнят

Також, непоправна помилка лікарів коштувала життя матері 4-х малюків: рак повернувся раптово.