Величезні вибоїни вкрили міжнародну трасу Київ-Чоп менше, ніж за місяць. Шляховики активно латають ями, але поруч виникають нові. Чому руйнується дорожнє покриття та скільки коштуватиме ремонт траси, дізнавалися журналісти програми «Спецкор» на каналі 2+2.

Відео можна переглянути за посиланням.

Аварійною дорога стала буквально за декілька тижнів. Очевидці повідомляють, що вночі траса стає особливо небезпечною через глибокі ями і вибоїни, які вкриває сніг. Дорожники нарікають на кліматичні зміни і різкі перепади температур. За їх словами, вода потрапляє в мікротріщини, які є в покритті, там замерзає, а потім розмерзається, що і спричиняє руйнування асфальтного покриття.

Фото: "Спецкор"
Фото: "Спецкор"

Крім того, нарікають шляховики і на зношеність траси Київ-Чоп, а особливо на частину ділянки в напрямку Рівного. Останній раз капітальні роботи на цій магістралі проводили ще до Євро-2012. Після того ремонт проводився лише ямковий.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Фото: "Спецкор"
Фото: "Спецкор"

Зараз на Рівненщині працює більше десяти ремонтних бригад, аби запобігти ДТП. За день шляховики латають близько 20 – 30 ям, використовуючи, так званий, «холодний асфальт», який призначений для використання в мінусову температуру.

Фото: "Спецкор"
Фото: "Спецкор"

Речник служби автодоріг Рівненщини Дмитро Леонтіюк повідомляє, що навесні найбільш зношені шари траси М-06 почнуть повністю замінювати. Кошти для робіт вже виділено і обрано підрядника. Ремонт дорожнього покриття обійдеться приблизно в 244 млн грн.

Нагадаємо, "усе в озерах і багнюці": українці поскаржилися на розбиту дорогу, яка 30 років псує їм життя. Майже все літо дорогу ремонтували, але через кілька місяців стан її став ще гіршим

Раніше Знай писав, в Харкові встановлять 1000 "розумних камер" на дорогах: як вони працюватимуть та що зміниться для водіїв.

Також Знай повідомляв, українцям пропонують елітний позашляховик Lexus за 3 мільйони - "Подарунок для кума, коханки, друга"