У понеділок, 3 січня відзначається День святого Петра. Віруючим українцям розповіли, на що потрібно звернути увагу, а також чого категорично не можна робити.

Святий Петро свого часу був звичайним, неосвіченою людиною, і займався риболовлею. Один раз брат привів Петра до Христа, Який зціляв його тещу, і допоміг зробити великий улов, а також воскресив його дочку.

Святий Петро, фото: вільне джерело
Святий Петро, фото: вільне джерело

У той момент Святий вирішив, що повинен у всьому за ним слідувати, і залишатися вірним йому все своє життя.

Тричі він відступав від свого шляху, проте потім все усвідомив і розкаявся в цьому, ставши лідерів на християнських зборах.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Чоловік був сміливим і рішучим під час виступів. Одного разу Петро потрапив у темницю, де його били, щоб змусити перестати читати свої проповіді, проте він виявився сильнішим.

Святий Петро, фото: вільне джерело
Святий Петро, фото: вільне джерело

Є цілий ряд традицій на цей день. Люди спостерігали за погодою, а також перевіряли, чи є у них запаси для тварин і відбувався підрахунок насіння для посіву.

Також, в цей день рекомендується не користуватися гострими і колючими предметами. В якості оберега від хижаків, ланцюг із заліза вішали на вогонь, і прив'язували на нього стільки ж каменів, скільки було тварин.

Святий Петро, фото: вільне джерело
Святий Петро, фото: вільне джерело

Є кілька прикмет на цей день. Якщо весь день вирує хуртовина, то літо буде дощовим і холодним. Сильний мороз до жаркого літа. При вітрі з півночі погода буде поганою, а якщо вночі місяць світить яскраво, а зірки сяють - це до затяжних морозів.

На вулиці сонячно і немає вітру, чекайте ранньою весною і теплим літом. Захід вогняного забарвлення - до зміни вітру і сильних морозів.

Нагадаємо, ідеальні молитви, щоб прочитати 1 січня 2022 року: Господь благословить вас і наділить удачею на всі дні

Як повідомляв Знай.ua, скандальний священик Олександр Дедюхін закликав українців берегти себе взимку

Знай.ua писав, єдиний шлях до прощення гріхів: як і коли правильно читати молитву