Популярний юрист, Ростислав Кравц знову вирішив заспокоїти українців, поділившись інформацією з приводу відновлення стажу і грошових коштів, втрачених в результаті вимушеного прогулу через відсторонення.

Це стосується тих, кому не дозволили працювати без вакцинації проти коронавірусу (COVID-19). Чоловік заявив, що це можливо через звернення до суду.

Конкурс за вакцинацію, скріншот: Youtube
Конкурс за вакцинацію, скріншот: Youtube

"На що хочу звернути вашу увагу з Нового року. До мене часто звертаються люди, які не витримали тиску і вакцинувалися з питанням - чи можна відновити той стаж і отримати кошти, які вони втратили за час відсторонення від роботи. Відповім-так, можливо. Ви можете, якщо роботодавець добровільно не хоче вам відшкодувати цей заподіяний збиток, я вважаю, ви можете звернутися з відповідним позовом до суду", - заявляє він.

Вакцинація, скріншот: Youtube
Вакцинація, скріншот: Youtube

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Для цього, за його словами, потрібні два накази: від відсторонення вас від роботи і відновлення вас на роботі. І за цей період українці можуть відшкодувати збиток, заподіяний вимушеним прогулом, а також змусити роботодавця заплатити податки для того, щоб вони йшли до страхового стажу.

Нагадаємо, третє щеплення, "локдаун" і зустріч "Омікрона": у МОЗ показали, до чого готують українців на зиму 2022

Як повідомляв "Знай.ua", нові тарифи на газ, підвищення пенсій, правила для ФОПів та щеплення: що змінилося для українців з 1 січня 2022 року

Знай.ua писав, в яких випадках не можна вакцинуватися проти коронавірусу: пояснення МОЗ