Близько сімдесяти відсотків українців отримують не більше семи тисяч гривень за місяць. Про це повідомляє портал Держстату.

Такі дані отримані за період перших шести місяців 2021 року. З'ясувалося, що 68,9 відсотка домогосподарств отримують дохід не більше семи тисяч гривень.

При цьому 8,3 відсотка жителів нашої старни мають дохід до трьох тисяч гривень-що більш ніж удвічі менше показника мінімальної зарплати.

Зарплата. Фото: dengi.ua
Зарплата. Фото: dengi.ua
Зарплата. Фото: dengi.ua

Найбільший показник тих, хто отримує до 5 тисяч гривень-18% від усієї вибірки. Ще майже стільки ж (16%) отримують по 5 – 6 тисяч гривень, а також по 6 – 7 тисяч гривень (12,6%).

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Найнижчий відсоток для тих домогосподарств, які заробляють більше десяти тисяч гривень за місяць. До одинадцяти відсотків отримують близько трьох відсотків наших співвітчизників, і тільки п'ять відсотків-більше дванадцяти тисяч гривень.

Зазначимо, що статистика збирається по домогосподарствах, тому вона враховує безробітних.

Раніше повідомляли, у 2022 році зарплати чиновників планують підвищити: хто в Кабміні отримуватиме понад 40 тисяч гривень.

Нагадаємо, новий штам коронавірусу "Омікрон" вже косить молодих: лікар розповів про перші симптоми-втома , прискорений пульс і температура. Про це стало відомо завдяки заявам голови медичної асоціації ПАР Анжеліки Кутзе

Також Знай повідомляв, штраф 360 гривень або півроку позбавлення волі: водіїв, які їздять "на газу", попередили про нові покарання. Депутати Верховної Ради планують пом'якшити покарання за несертифіковане газобалонне обладнання для автомобілів в нашій країні.