На офіційній сторінці Міністерства охорони здоров'я України в соціальній мережі Facebook з'явилося попередження для громадян перед Новим роком - воно стосується вживання алкоголю.
За словами представників МОЗ - безпечної дози не існує, бо алкоголь завжди може змінити думки, судження і вплинути на прийняття тих чи інших рішень. Крім того, є шанс розвитку гострого респіраторного дистрес-синдрому.

Українці на вулиці, скріншот: Youtube
Українці на вулиці, скріншот: Youtube

"Є пряма залежність розвитку небезпечних захворювань від спожитих доз алкоголю. Наприклад, чим більше спиртного ви вживаєте, тим вище стає ризик виникнення шести видів раку. Як зменшити кількість алкоголю в період свят? Уникайте "тригерів". Зловживання алкоголем часто є помилковою спробою впоратися зі стресом. По можливості замініть алкогольні напої безалкогольними аналогами", - йдеться в публікації.

Завжди можна впоратися зі стресом за допомогою прогулянки на свіжому повітрі, спорту, медитації та інше. Тим більше, якщо ви раптом випили, ніколи не сідайте за кермо і знайте, що вживання алкоголю підвищує артеріальний тиск. Тому поєднання ліків з алкоголем може привести до непередбачуваних наслідків.

Українці, фото: informator
Українці, фото: informator

При алкогольній інтоксикації не можна вживати додаткову дозу алкоголю, їсти жирну їжу, пити каву, пропускати прийоми їжі і відсипатися цілий день.

Нагадаємо, жінка просиділа 5 годин у вбиральні літака через позитивний тест: "У мене була істерика"

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як повідомляв "Знай.ua", чоловік вакцинувався 18 разів за домовленістю з лікарем: обіцяла безкоштовний стаціонар і путівку

Знай.ua писав, щеплення від грипу: у МОЗ розповіли, кого потрібно в першу чергу вакцинувати