Іноді буває, що свято проходить дуже весело. Настільки, що на наступний день дуже складно існувати. Лікар Олексій Казаков вирішив назвати кращий засіб від похмілля.

Все це він розповів у програмі "Твій день", яка регулярно виходить на телеканалі 1+1. Там лікар розповів, як врятувати себе від похмілля, і чи існує безпечна доза алкоголю, від якої вам не буде погано.

Рецепти від похмілля, фото: скріншот з відео
Рецепти від похмілля, фото: скріншот з відео

Як відомо, разом з радощами на святах можна зіткнутися з похміллям. Як по собі, організм наш виробляє сам алкоголь, але в дуже малих дозах. Його настільки мало, що ніякої алкотестер не покаже його наявність, але, при цьому у нашій печінці є фермент, який розчіплює цю кількість алкоголю.

Алкоголь хоч і підвищує настрій, але його частинки дуже токсичні для нашого організму. Звідси і з'являється похмілля.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу
Показати ще

Рецепти від похмілля, фото: скріншот з відео
Рецепти від похмілля, фото: скріншот з відео

Олексій Казаков розповів, як правильно і швидко позбутися від такого стану на ранок.

Наприклад, можна перед застіллям з'їсти шматочок вершкового масла, і лікар розповів, чи дійсно це працює:

"Масло воно дійсно змащує слизову оболонку шлунка, і алкоголь не так швидко туди всмоктується, тому що наше сп'яніння не від того, скільки алкоголю в шлунку, а від того, скільки його в крові. Ще, якщо на голодний шлунок пити алкоголь, він дуже швидко підвищує секрецію шлункового соку, а він дуже агресивний, і можна так заробити масло і гастрити" - розповів фахівець.

Що стосується наступного дня, то ранок печінки потрібно дати корисних компонентів, адже вона дуже втомлюється. А ось пиво, щоб похмелитися, пити зовсім не можна, це лише зробить гірше.

Рецепти від похмілля, фото: скріншот з відео
Рецепти від похмілля, фото: скріншот з відео

Також, мова пішла про розсолі. Він звичайно ж допомагає, але головне не переборщувати, і Найкраще купити в аптеці спеціальні ліки від інтоксикації. Таких в наш час є дуже багато.

Нагадаємо, що не можна робити в новорічну ніч? 8 найважливіших заборон, врахують навіть Тоня Матвієнко та Біллі Айліш

Раніше повідомлялося, ґатунокоп-5 небезпек для котів у святкуванні Нового року: приберіть це подалі, щоб свято не стало трагедією

Також, что не можна дарувати на Новий Рік? Топ поганих презентів за версією українців