Відомий український педіатр Євген Комаровський розповів, як розпізнати психічні проблеми, що виникли після перенесеного коронавірусу. Відповідний пост з'явився на офіційній сторінці в соціальній мережі Instagram.

"Проблеми з психікою через ковіда. Що робити? Доктор Комаровський пояснить, за яких ознак вже потрібно звертатися до лікаря, і порадить заходи профілактики», - підписали відео в соцмережі його автори.

Комаровський підтвердив, що ковід може спровокувати проблеми з психікою. До цього є два приводи:

  • Власне, перенесений коронавірус. Доведено, що коронавірус середньої тяжкості і важкий у однієї третини пацієнтів викликає проблеми з нервовою системою після одужання. Фіксують депресію, синдром панічних розладів, і так далі.
  • Звичний спосіб життя змінився кардинально. Інформаційне поле наповнене страшилками, і ніхто не може бути впевнений в тому, що буде далі.

Рекомендації, як стежити за своїм психічним здоров'ям:

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще
  • Якщо у Вашому житті поганих днів більше, ніж хороших – не намагайтеся вирішити проблему самостійно.
  • Спілкування з добрими, хорошими людьми.
  • Прогулянки на свіжому повітрі.
  • Заняття спортом, музика, кіно.
  • Уникайте самотності.

"Через ковіда у пів світу з психікою проблеми... людей по домівках розіпхали і без засобів до існування залишили. Не всіх, але багатьох. Хтось втратив бізнес, хтось віру в світле майбутнє...", "Добре, що можна собі дозволити проблеми з психікою! Після ковіда стала помічати, що стає нестерпно страшно (без приводу) куди бігти? Села (серце б'ється, як божевільне) взяла в руки блокнот і думаю, від чого мені страшно? Комуналка - оплачена, в холодильнику все є, вдома тепло і тихо! І поступово заспокоїлася, іншим ще гірше, там чоловік не в адеквате, там син алкаш. Просто потрібно взяти себе в руки!!!Всім гарного настрою, здоров'я, терпіння і все буде добре! Не дивіться канали, після перегляду яких хочеться повіситься!!!!», - пишуть в коментарях люди.

Нагадаємо, доктор Євген Комаровський відповів, чи варто пити холодну воду при ГРВІ: "Якщо ви звикли"

Також Знай писав, Євген Комаровський розвінчав міф, що тримав у страху мам і бабусь: "Алілуя, доктор!"

Раніше повідомляв Знай, Євген Комаровський назвав головні правила зберігання продуктів у холодильнику: навіть при відключенні світла