Налякана мати розповіла про той момент, коли її «розумний помічник» наказав її 10-річній дитині взяти участь у потенційно смертельній вірусній грі. Про це розповіли в 7news.

Як повідомляється, через погану погоду на вулиці Крістін Лівдан розважала 10-річну дочку вдома, пропонуючи їй різні завдання і загадки.

Коли її дочка попросила зробити ще одне завдання, голосовий помічник Echo заговорив, і Алекса запропонувала завдання, яке вона "знайшла в мережі".

» Просте " завдання, вибране Алексою, насправді була смертельно небезпечною вірусною грою, в якій потрібно було вставити вилку в розетку і торкатися монетою до виступаючих штирів.

У Великобританії виклик відомий як "виклик за Пенні". Повідомляється, що він почав поширюватися в соціальних мережах близько року тому.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

"Моя 10-річна дівчина тільки що запитала Алексу в нашому Echo про завдання, і це те, що вона сказала», - написала в жаху мама в Twitter після інциденту.

Звичайно ж, перелякана Крістін втрутилася, кричачи " ні, Алекса, ні!"але в будь-якому випадку її дочка «занадто розумна, щоб робити щось подібне».

У заяві, наданій BBC, Amazon повідомила, що компанія вжила швидких заходів для вирішення проблеми, «як тільки нам стало відомо про цю помилку».

Мати з дитною фото gettyimages
Мати з дитною фото gettyimages

"Довіра клієнтів знаходиться в центрі всього, що ми робимо, і Alexa покликана надавати клієнтам точну, актуальну і корисну інформацію».

Сама проблема стала актуальною в 2020 році, що викликало попередження з боку влади.

У січні 2020 року двоє підлітків з Массачусетсу зіткнулися зі звинуваченнями після того, як в їх середній школі в Хенсоні сталося коротке замикання у восьми розетках в результаті повального захоплення соціальними мережами.

Двоє хлопчиків у віці 15 і 16 років були звинувачені в спробі підпалити громадську будівлю і умисному знищенні суспільної власності.

Школярі, скріншот з youtube
Школярі, скріншот з youtube

"Це не просто нешкідливий жарт, який влаштовують діти. Таке коротке замикання в розетці може привести до серйозних травм і потенційно викликати загоряння. Не кажучи вже про збиток, який він може завдати електричній системі будівлі, а також про збиток на сотні або тисячі доларів», - заявив тоді начальник поліції Хансона Майкл Мікш.

Нагадавши, від" друзів "і" Шерлока "до" еліти " від Netflix: Різдвяні серіали, які занурять вас в атмосферу свята

Раніше повідомлялося, кинути палити, роздати борги і перевірити машину: що потрібно обов'язково встигнути до Нового року.

Також, Новий Рік 2022: чого категорично не можна робити за святковим столом