Скандальна подія у Львові набула ще більшого розголосу

Прокол топового чиновника з Міносвіти Ігоря Гарбарука, що з'явився на публіці із 27-річною напівоголеною помічницею, спровокував просто шалений резонанс у суспільстві. Навіть незважаючи його вчорашнє офіційне звільнення розпорядженням Кабміну, обурення не вщухають. Українці вимагають притягнути Ігоря Гарбарука, який пропрацював на цій посаді з 15 липня 2020 року, до адмінвідповідальності, а слідом за ним невідкладно звільнити міністра освіти і науки Сергія Шкарлета. Деталі з'ясовували Знай.ua.

Христина Тишкун - фото з Фейсбук
Христина Тишкун - фото з Фейсбук

Адмінстаття – для Гарбарука, відставка – для Шкарлета

Розголос цього "еротичного ляпу" набув всеукраїнських масштабів – потік обурень висловлюють як мешканці Львову, куди з останнім візитом і прибув ексзаступник міністра Ігор Гарбарук, так і в інших областях.

"Вся стрічка Фейсбуку у дописах про заступника міністра освіти – точніше, про його безсоромність і наглість. Яка полягала у тому, що він приїхав з офіційним візитом з гарною помічницею у надто відвертому одязі. Він зумів з нудного коматозного візиту зробити екшн-веселуху для народу, за що поніс репутаційні втрати. І, на мою думку, має понести ще й адміністративні", - зазначає журналіст з Львівської області Вікторія Балицька.

Ігор Гарбарук - фото з Фейсбук
Ігор Гарбарук - фото з Фейсбук

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Разом з тим, стрімко більшає кількість вимог щодо накладання жорстких "санкцій" і на самого міністра освіти і науки Сергія Шкарлета.

Українці наполягають на його звільненні, підкріплюючи до цього проколу "фількіни" дипломи, дисертації і плагіат в його наукових роботах, про які йшлося навіть в залі Верховної Ради.

Призначення Сергія Шкарлета, протести - фото Радіо Свобода
Призначення Сергія Шкарлета, протести - фото Радіо Свобода

Коментар - скріншот
Коментар - скріншот

"Тепер черга і самому міністру подати у відставку!", - обурюється Людмила Гладка.

Коментар - скріншот
Коментар - скріншот

А створений з цього приводу саркастичний "лейбл" МОН люди називають уособленням стану сучасної української освіти.

Скріншот
Скріншот

"До речі, Гарбарука нинішній міністр-плагіатор Шкарлет призначив до себе в міністерство одним із перших у липні 2020, коли сам ще був в/о міністра. Свій до свого по своє - б^@dsка влада. Ще й так наочно...", - обурюється Rimma Filipenko.

Коментар - скріншот
Коментар - скріншот

"По ходу тільки наша "недоеліта" та чиновницькі холопи на високих засадах можуть виставляти своїх шл**х на показ при робочих заходах", - пише Тарас Гавриленко.

Коментар - скріншот
Коментар - скріншот

На цю скандальну історію відреагували і відомі українські експерти з інших сфер діяльності.

"Він має не лише написати заяву на звільнення, а й публічно вибачитися за цинічне осквернення освітян... А ще краще, якщо піде у відставку разом із своїм шефом Серьожою Шкарлетом, бо яблуко від яблуні далеко не котиться", - наголошує Член Національної Спілки Архітекторів України Юрій Горалевич.

Сергій Шкарлет - фото МОН України
Сергій Шкарлет - фото МОН України

"Вибухові" суперечки, вірші і меми

А от відверта сукня помічниці Гарбарука здійняла окрему хвилю. Деякі користувачі соцмереж не згодні з "нападниками" і вважають масові обурення роздутими.

Як не дивно, одним з них став перший заступник голови Громадської ради при МОН України Микола Панченко.

Коментар - скріншот
Коментар - скріншот

На подібні висловлювання викликають потік критики – до суперечок долучилися навіть учасники АТО і експерти з етикету.

"Неподобство на обох "фото". Навіщо ті крайнощі? Сумно інше, якщо є етичні норми то їх мали б застосовувати до всіх випадків, а не лише тоді, коли піднявся шум по окремому епізоду", - зазначає учасник АТО Олександр Животовський, нагороджений орденом "За мужність" III ступеня.

Учасник АТО Олександр Животовський - фото з Фейсбук
Учасник АТО Олександр Животовський - фото з Фейсбук

"Візит до Львову, як мінімум, робочий. Зустріч – з офіційними особами, а отже дрес-код має бути діловим. Соболь, сукня, декольте, розріз та чоботи з "каблами" – образ для ролі у кіно, але не доречний в компанії заступника міністра освіти. Скільки ще і якими словами треба пояснювати про доречність одягу і прикрас – відповідно до статусу, місця, рівня зустрічі та ролі. Якщо вам все ж таки важливо не ганьбити ні себе, ні оточуючих, прочитайте лекцію про діловий одяг", - підкреслює фахівець з етикету та моделювання поведінки Ганна Чаплігіна.

Ганна Чаплигіна - фото з Фейсбук
Ганна Чаплигіна - фото з Фейсбук

Тим часом, в мережі з'являються не лише нові меми, а й вірші з приводу "цицька-ляпу".

Цицька і цяцька,

Цяцька і цицька,

Щось у замміна

В споднях тріпіцька.

Щось там тріпіцька,

Ще й надувається,

То, певно, освіта

У нас піднімається!

Коментар - скріншот
Коментар - скріншот

Мем, І.Гарбарук - фото з Фейсбук
Мем, І.Гарбарук - фото з Фейсбук

Сама ж Христина Тишкун, що стала головною "героїнею" скандалу, одразу ж після скандалу видалила свою сторінку з Instagram.

Ми і надалі слідкуватимемо за подіями в Уряді, тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.

Також Знай.ua писав, що українці зможуть дарувати власні внутрішні органи через додаток "Дію" – Рада прийняла новий Закон.