Вже через два дні настане одне з найулюбленіших свят українців. А це означає, що попереду нас чекають гори салатів, різдвяні фільми, та інші популярні традиції, які з нами вже не один рік. Однак, не все так просто.

Експерти розповіли, від яких радянських звичок на Новий рік варто відмовитися. У ті часи свято Нового року був одним з найулюбленіших у людей, і хоча на самому початку він вважався "буржуазним", пізніше це стало просто аналогом Різдва, але без прив'язки до релігії.

Про це пише ТСН.

1 січня став вихідним тільки в 1947 році, тому народ і полюбив цей день. Готуватися починали ще під кінець осені, так як тоді, в умовах дефіциту, дістати більшість продуктів було дуже складно.

Новий рік, фото: Знай.ua
Новий рік, фото: Знай.ua

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Зараз поговоримо про Символи свята родом з СРСР. Мандарин. Цей фрукт був у дефіциті, і купити без проблем його можна було тільки у великих столицях. У багатьох радянських сім'ях діти пробували мандарини раз на рік — якраз на новорічні свята. Тому для багатьох людей запах цих фруктів асоціюється з 1 січня.

Мандарини, кадр з відео
Мандарини, кадр з відео

Зараз їх можна придбати практично в будь-який час року, і робити з цього символ свята зовсім необов'язково.

Олів'є, оселедець під "шубою", і звичайно ж пляшка шампанського. Ці страви також вважаються частиною новорічного столу, і звичка доїдати потім тиждень все це також тягнеться з СРСР. Тут ситуація рівно така ж, як і з мандаринами - не варто це робити головним атрибутом Нового року, без якого не можна прожити.

Олів'є, фото: YouTube
Олів'є, фото: YouTube

І звичайно, радянські фільми за типом "Іронії долі". Держкіно станом на 2021 рік не внесло фільм до списку відеопродукції, забороненої в Україні. Незважаючи на це, багато хто продовжує знаходити в Інтернеті його, і дивитися.

"Іронія долі, або з легким паром" скрін, відео YouTube
"Іронія долі, або з легким паром" скрін, відео YouTube

Феєрверк. Традиція з'явилася не так давно, однак, ставитися до цього слід з обережністю. Через війну на Донбасі в багатьох українських мирних населених пунктах заборонено використання феєрверків. Також, це лякає домашніх тварин.

Салюти, фото з вільних джерел
Салюти, фото з вільних джерел

Нагадаємо, що як вибрати солодкі мандарини до зустрічі Нового 2022 року? Топ порад від Інни Печерської

Раніше повідомлялося, що что не можна дарувати на Новий Рік? Топ поганих презентів за версією українців

Також, скільки вихідних днів буде в українців у 2022 році, еолний список.