Синдром самозванця - це явище, коли людині здається, що він не заслужив свого успіху. Як з цим боротися? Читай в матеріалі.

Спеціально для Сlutch психолог Олена Шершньова розповіла про те, що таке синдром самозванця.

"Синдром самозванця - це відгомони низької самооцінки. Коли людина вважає себе негідним успіху, який, як йому здається, незаслужено до нього приходить.

Тобто людина не може в це повірити і виправдовує подію вдалим збігом обставин і чим-завгодно, крім своїх особистісних якостей.

Наприклад, якщо його підвищили на роботі, то людині складно уявити, що це тому, що він хороший і кваліфікований працівник. Він починає знаходити різні нереальні пояснення події.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Але найправильніше - те, що він дійсно це заслужив - людина відкидає.

Фото: психолог Олена Шершньова
Фото: психолог Олена Шершньова

В цьому випадку потрібно опрацьовувати свою самооцінку. Важливо оцінювати себе по достоїнству. У цьому допоможуть різні техніки і просто усвідомлення того, що людина цінна, унікальна і дійсно гідна всіх цих благ", - розповіла психолог.

Раніше ми писали про те, що ритуальники запустили акцію "Dead Morose": приймають листи для небіжчиків і відписують родичам з "того світу".

Раніше повідомляли, "Він викопав мою кішку": збожеволілий хлопець рік мучить колишню дівчину, чує вибухи під вікном.

Також портал Знай.uа писав, що українцям заборонили купувати їжу на 1000 від Зеленського, дивимося кіно голодними: "у нас був план"