Робот Ameca з людською мімікою, тепер може відштовхувати людей, якщо дотики не будуть подобатися.

Компанія-розробник Engineered Arts записала це на відео, яке опублікувала в YouTube.

Так, стало відомо, що Британський робот-гумманоїд Ameca схопив людину за руку, реагуючи на дотик. Інженери хотіли, щоб робот поглядом стежив за пальцем людини і Ameca успішно впорався з цим завданням.

Робот Ameca, скріншот з відео
Робот Ameca, скріншот з відео

Після декількох рухів в різні боки, учасник експерименту наблизив руку до обличчя машини і змусив її злегка відхилитися назад. Коли ж один з творців торкнувся носа андроїда - той простягнув свою руку і схопився за палець, щоб м'яко відвести його в сторону.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Ameca реагує, коли речі входять в їх "особистий простір". Це навіть починає лякати нас в Engineered Arts, але ми до цього звикли!"- заявили розробники.

Робот Ameca, скріншот з відео
Робот Ameca, скріншот з відео

Варто нагадати, що раніше повідомлялося, що Ameca вміє імітувати міміку, жести і навіть "кокетство" людей. Engineered Arts забезпечила робота рухомим і дуже реалістичним людиноподібним обличчям і штучним інтелектом на базі відкритої системи машинного навчання TensorFlow і операційної системи Tritium.

Нагадавши, робітники знайшли капсулу часу при розбиранні статуї - таїлася там більше 100 років з різними секретами. У штаті Вірджинія вирішили розібрати статую і знайшли там капсулу часу.

Раніше Знай писав, "Запорожець" замість однушки, з духовкою і спальнею: українець переробив старе авто під будинок на колесах

Також Знай повідомляв, NASA за $10 млрд запустило в космос телескоп "Джеймс Вебб", або як подивитися в минуле за допомогою двох чайників