В Україні набувають чинності обмеження на керування авто без відповідної підготовки. Воно набуде чинності вже 29 грудня.

Про це повідомляє Головний сервісний центр МВС.

Так, стало відомо, що від 29-го грудня 2021 року посвідчення водія в Україні почнуть видавати з новими позначками та кодами. До того ж з'явиться інформація про складання практичного іспиту на автомобілі з автоматичною коробкою передач у вигляді коду "78".

Українська дорога, скріншот: Youtube
Українська дорога, скріншот: Youtube

У посвідчення водія нового зразка є графа 12 з позначенням типу трансмісії. Таким чином, якщо водій навчався їздити на "автоматі", то керувати ТЗ на "механіці" йому забороняється. Варто зазначити, що зміни не зачеплять тих, хто отримав посвідчення водія раніше.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

У сервісних центрах МВС вважають що нові норми у посвідченні водія є елементом міжнародної транспортної політики, внеском у покращення безпеки на дорогах, полегшення вільного руху українців за кордоном.

Також замість різних піктограм на посвідченні водія будуть розміщені коди. Таким чином документи будуть максимально адаптовані до європейських.

Нагадаємо, "VIN-код, ДТП та пробіг": українським водіям радять готуватися до нових правил продажу та купівлі авто

Також Знай писав, водійка тролейбуса вела транспорт, не відриваючи очей від сматфона - ще й гроші за проїзд встигала брати. Українці обурені діями жінки та деякі вимагали її звільнити

Раніше Знай писав, спочатку гальмують перед камерами, а потім "дають по газах": експерт з автофіксації назвав головні причини ДТП