З окупованого Російською Федерацією українського Криму прийшли доволі цікаві новини. Багато наших читачів вже забули про "пляжний сезон" однак біля берегів курортної Євпаторії справжній природний перфоманс. Справа в тому, що користувачі мережі злякалися золотистого кольору, в який забарвилося Чорне море.

Багато людей вирішили, що це результат якогось катаклізму. Виявилося, що явищу є просте пояснення.

Про це стало відомо завдяки відео, яке з'явилося в мережі YouTube.

Море біля берегів Євпаторії забарвилося в золотий колір, скріншот: YouTube
Море біля берегів Євпаторії забарвилося в золотий колір, скріншот: YouTube

Автори відео розповіли, що нічого екстраординарного в кольорі води немає – таке явище часто можна спостерігати після шторму, коли хвилі здіймають пісок.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Нічого екстраординарного в цьому немає. Звичайне природне явище після сильних штормів, хвиля піднімає пісок - ось тобі і "катаклізм" (а якщо на відео ще й фільтри додати - так взагалі Армагеддон). Таке явище часто зустрічається на західному узбережжі Криму, де пляжі піщані, а також на Керченському півострові, в Учкуївці в Севастополі, та багато де.", - пишуть в мережі експерти.

Море біля берегів Євпаторії забарвилося в золотий колір, скріншот: YouTube
Море біля берегів Євпаторії забарвилося в золотий колір, скріншот: YouTube

Такі золотисті хвилі можна побачити на західному узбережжі півострова, в Севастополі і Учкуївці – скрізь, де є піщані пляжі. Користувачі мережі відзначили, що насправді колір моря не такий яскравий, а автор ролика скористався відеоредактором, щоб посилити ефект.

Раніше повідомляли, екоподаток на розміщення відходів повинен виконувати не фіскальну функцію, а стимулювати підприємства до розвитку рециклінгу - ПАЕУ.

Як повідомляв Знай.uа, "Я що не маю права?": пенсіонерка 20 років тягне тонни сміття в свій будинок-сусіди на межі, купа вище даху.

Знай.uа писав, отруєння? На узбережжі затоки Сиваш у Криму знайшли сотні бездиханних тіл.