Шотландець Кен Сміт вже чотири десятки рочків живе життям відлюдника, оселившись в далекому і глухому лісі. Відомо, що відмовитися від усього, до чого людство йшло тисячоліттями, Кен вирішив, коли вийшов з коми.

Про це стало відомо завдяки історії одного з британських видань.

Історія Кена Сміта, фото: BBC
Історія Кена Сміта, фото: BBC

Як розповів 74-річний Кен, його життя круто змінилося в 26 років, коли його сильно побив натовп бандитів. В результаті отриманих травм у нього стався крововилив в мозок, і він впав у кому на 23 дні.

"Лікарі казали, що я ніколи не поправлюся, що я не буду більше говорити", - згадує Сміт.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Однак прогнози медиків не збулися і чоловік швидко прийшов до тями. Вийшовши з лікарні, Кен зрозумів, що хоче подорожувати, зацікавився дикою природою і часто думав про те, що буде, якщо він просто зійде з шосе і піде в нікуди.

Історія Кена Сміта, фото: BBC
Історія Кена Сміта, фото: BBC

Кен відправився в похід і пройшов близько 35 тис. кілометрів, перш ніж повернутися додому. Поки шотландець подорожував, його батьки померли, але Сміт дізнався про це тільки повернувшись.

"Я довго плакав, а потім подумав: "Де в Британії саме ізольоване місце?", - розповів чоловік.

Так 40 років тому Кен опинився біля озера Лох-Трейг, де і оселився. Він своїми руками побудував хатину, почав облаштовувати свій побут. Чоловік збирає ягоди і вирощує овочі, але головне джерело живлення — водойма.

"Якщо ви хочете навчитися жити незалежним життям, вам потрібно вміти ловити рибу", - прокоментував відлюдник.

Історія Кена Сміта, фото: BBC
Історія Кена Сміта, фото: BBC

Незважаючи на це, у Кена є спеціальний радіомаяк, за допомогою якого він може подати сигнал тривоги. Наприклад, завдяки влаштуванню чоловік викликав у свою хатину медиків і сім тижнів провів у лікарні, коли захворів.

Крім того, лісничий кожні пару тижнів привозить Сміту їжу. Кен вдячний за добре ставлення людей, але не збирається повертатися в місто.

"Я залишуся в лісі, поки не настануть мої останні дні. Сподіваюся дожити до 102 років", — зізнався він.

Раніше повідомляли, "Він викопав мою кішку": збожеволілий хлопець рік мучить колишню дівчину, чує вибухи під вікном.

Як повідомляв Знай.uа, бот-психолог, ловець диму і знищувач вірусів - неймовірні винаходи студентів з Харкова, які підкорюють світ.

Знай.uа писав, "Дідусь доношував за мною кросівки, коли я був 8-річною дитиною": як живеться людині з ростом більше двох метрів.