До Нового року залишилося менше тижня, тому пропонуємо ознайомитися з народними прикметами і повір'ями на кожен день, щоб благополуччя прийшло в ваш будинок і більше ніколи не йшло.

Наприклад, в понеділок, якщо раптом у вас окотілась кішка, одного кошеня потрібно залишити жити з вами, щоб домовик міг подякувати вам і допомагати господині у всіх домашніх справах. А ще, якщо обмести з кутів павутину і витерти пил, вона буде рідше з'являтися в будинку.

Ханука 2020: прикмети, обряди, традиції, фото - Рexels
Ханука 2020: прикмети, обряди, традиції, фото - Рexels

У вівторок, якщо ви живете в приватному будинку і маєте якесь господарство, насипавши курям в їжу рис, вони будуть краще нестися. А під час приготування їжі в цей день, якщо раптом господиня випадково прокидала мак, варто очікувати додавання домашньої птиці або нових тварин.

У середу, в цей день, на Русі було прийнято купувати великі і важливі речі, які, за повір'ями, згодом будуть дуже якісними і прослужать в господарстві досить довго. А ще можна принести здоров'я всім домочадцям, якщо раптом господиня віддасть наймолодшому члену сім'ї третій за рахунком приготований пиріжок, булочку або оладок.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Повір'я і прикмети у свято Хрещення, photographers
Повір'я і прикмети у свято Хрещення, photographers

У четвер прийнято поповнювати запаси солі, цукру, чаю і к руп, щоб вони не зіпсувалися і принесли вам здоров'я, якщо ви їх вживаєте в їжу. У п'ятницю не можна віддавати тваринам хлібні крихти, сметанні зі столу, щоб вони не вживали більше їжі.

Субота відома тим, що прийнято було купувати собак (мисливських, наприклад), бо вважалося, що вони не будуть після цього хворіти. А в неділю раніше господині кидали у відкрите вікно щіпку цукру, щоб життя всіх домочадців була солодше.

Нагадаємо, День Святого Никона 24 грудня: традиції та обряди предків для захисту будинку напередодні Різдва

Як повідомляв "Знай.ua", Андре Тан дав поради українцям на Новий рік: що вдягнути, щоб принести благополуччя

Знай.ua писав, рятували від татар, плакали кров'ю, зцілювали сліпих і дарували дітей: історії чудотворних ікон Львова