2021 рік вже добігає кінця, але це не означає, що ми зупинимося на досягнутому в обговоренні котячих проблем.

Навпаки, зробимо все можливе, щоб власники домашніх пухнастиків завжди могли захистити їх від всіляких бід. Цього разу розповімо про смертельний препарат, про який ви не знали - це перметрин, природного походження і отримується з хризантем. Ця речовина використовується в краплях від бліх для собак, в отруті від тарганів та інше.

Котик, скріншот: Youtube
Котик, скріншот: Youtube

Перметрин входить до складу протипаразитарних крапель, проте не призначених для котів - для них він вкрай токсичний. Тому власники котів можуть переплутати і придбати його абсолютно випадково в зоомагазині, або ж, з метою економії, обробляють їм і собак, і котів.

Перше, що потрібно зробити в подібній ситуації, якщо такі краплі вже потрапили на кішку - відразу ж змити його повністю за допомогою господарського мила. Якщо почалися судоми - без зволікань звертайтеся до фахівців в клініці.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Котик, скріншот: Youtube
Котик, скріншот: Youtube

Відомо, що в багатьох засобах від тарганів може бути перметрин або ж фосфороорганічні сполуки з нейротоксичним ефектом. Потрібно прибирати котів з приміщення, якщо раптом запланували дезінсекцію. Якщо раптом пухнастик з'їв цей препарат, потрібно дати активований кут-таблетка на кілограм ваги. Або ж атоксил, ентеросгель і згодом все одно відвезти в клініку.

Нагадаємо, скільки котикам потрібно пити водички - сухий корм може таїти небезпеку: лоток пухнастика відповість на всі

Як повідомляв "Знай.ua", літня жінка била сусідських собак електрошокером через цікавість: "Що Ви там ховаєте?"

Знай.ua писав, хлопець начепив на котика камеру і розкрив таємницю, куди пухнастики вічно пропадають: "Екшна більше, ніж у моєму житті"