Стало відомо про те, що 2022 може стати найспекотнішим роком за всю сучасну історію людства. До чого може призвести глобальне потепління.

Про це стало відомо завдяки новому сюжету Факти ICTV.

Такий прогноз зробили в метеорологічному бюро Великобританії. За даними дослідників, середня температура повітря на один градус перевищить значення, яке було середнє значення доіндустріального періоду.

Глобальне потепління, скріншот: YouTube
Глобальне потепління, скріншот: YouTube

Така ситуація спостерігається вже восьмий рік поспіль, а вчені щодня знаходять нові докази того, що глобального потепління не уникнути.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Днями фахівці зафіксували температурний рекорд в одному з найпівнічніших місць планети - температура вдень там склала 8,3 градуса тепла, що неймовірно для цього місця.

Потепління, фото: скріншот з відео
Потепління, фото: скріншот з відео

Що стосується 2021 року, що минає, то дані за січень-вересень показують, що середня глобальна температура приблизно на 1,09° вище доіндустріального рівня, - кажуть фахівці.

Через зміну клімату в найближчі десятиліття знизиться врожайність сільськогосподарських культур, приблизно на 30%. Також, через це ціни на продукти харчування зростуть удвічі.

Варто відзначити, що в Україні також помітно це потепління, а листопад був аномально теплим. Раніше синоптики передбачали, що зовсім скоро українці і зовсім можуть забути як виглядає сніг.

Нагадаємо, що відлига і плюс за вікном: синоптик Наталка Діденко повідомила про чергові погодні сюрпризи

Раніше повідомлялося, що еНовим роком і на Різдво українців накриють магнітні бурі: дати і способи порятунку для метеозалежних

Також, Венеція, Мальдіви та ліси Амазонки постраждали від глобального потепління: топ-10 місць, які скоро зникнуть.