У США 10-річна дівчинка померла після спроби виконати «Blackout Challenge», який отримав популярність в соцмережі «TikTok» на початку цього року. Про це повідомляє видання People.

"Мені так боляче. Це біль, яка не піде. Це у мене в горлі", - розповіла Тавайна Андерсон після того, як в цьому місяці втратила свою дочку Нілу Андерсон.

Замість того, щоб відзначати свята всією сім'єю в цьому році, близькі Ніли Андерсон готуються попрощатися з ученицею чартерної школи Честера на її поминальній службі напередодні Різдва.

Фото: Ніла Андерсон, соцмережі
Фото: Ніла Андерсон, соцмережі

Вона померла 12 грудня при спробі повторити небезпечний трюк із соціальних мереж, який спонукає користувачів душити себе, поки вони не втратять свідомість.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

"Вона була в своїй спальні, вдома, зі своєю сім'єю. Але коли це сталося, в спальні з нею нікого не було, щоб врятувати її», - розповіли медики, які прибули на екстрений виклик.

Мати 10-річної дівчинки охарактеризувала її як "щасливу дитину" - дівчинка була дуже розумна і говорила трьома мовами.

Але навіть її розуму було недостатньо, щоб захистити її від "Blackout Challenge", відзначає її мати, закликаючи інших батьків бути пильними.

"Обов'язково перевіряйте телефони своїх дітей. Ніколи не знаєш, що можна знайти в їх телефонах. Ви б не подумали, що 10-річні спробують це. Вони намагаються, тому що вони діти, і вони нічого не знають», - пояснює вона.

Андерсон публічно не назвав популярну платформу соціальних мереж, TikTok, місцем, де Ніла зіткнулася з проблемою, але, коли до неї звернулися інші люди, компанія заявила, що вони зберігають "пильність" щодо будь-якого небезпечного контенту, який можуть побачити користувачі.

"Ця тривожна проблема, про яку люди, здається, дізнаються з інших джерел, крім TikTok, виникла задовго до нашої платформи і ніколи не була трендом TikTok. Ми як і раніше пильні в наших зобов'язаннях щодо забезпечення безпеки користувачів і негайно видалимо пов'язаний контент, якщо він буде виявлений», - сказав представник компанії.

Нагадаємо, у ЗСУ з'явилися свої "Ромео і Джульєтта", їх зв'язав захист України на передовій: "пишаюся, що вибрала мене"

Як повідомляв Знай.uа, воїни ЗСУ показали тих, хто не дозволяє їм здатися: від потужного флешмобу до Дня української армії навертаються сльози.

Також портал Знай.uа писав, що українка стала на захист країни разом зі своїми дітьми-вся сім'я в ЗСУ