У такі морози не можна забувати про братів наших менших. Різке зниження температури повітря і збільшення снігового покриву в лісах зменшують можливість тваринами якісно і регулярно харчуватися тим, з чого зазвичай складається їх раціон. На превелике щастя, ми - люди, і можемо їм допомогти.

Про це детально розповіли в новій публікації представники Укргідрометцентру в мережі Facebook.

Підгодовувати птахів можна:

- насінням соняшнику. Найуніверсальніший корм для пернатих, зимуючих в Україні. Його можуть поїдати як різні зерноїдні пташки, так і синиці, Дятли, повзунки. Велика кількість жирів в насінні робить його відмінним джерелом енергії під час морозів.

- пшеницею, вівсом, пшеницею. Улюбленим кормом багатьох птахів є насіння різних рослин, особливо злаків. Насипавши в годівницю просо або овес, ви привернете до неї горобців, зеленяків, клацань і інших зерноїдних птахів.

Популярні новини зараз
Українцям приготуватися до перевірок податкової: вже попередили Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Публікація Укргідрометцентру, скріншот: Facebook
Публікація Укргідрометцентру, скріншот: Facebook

- сушеної горобиною і глодом. Плоди горобини і глоду за смаком найкрасивішим зимовим жителям міст – снігурам і омелюхам. Плоди потрібно заготовити і висушити з осені.

- салом, м'ясом (яловичина). Ці продукти дуже люблять синиці, дятли, повзики і деякі інші види птахів. Птахам можна давати тільки несолоне сало або м'ясо. Шматочки сала на мотузці підвішуються на гілках дерев або чагарників. Підживлення з сала або м'яса потрібно розмістити на найтонших гілочках, щоб вона не дісталася воронам, галкам, сорокам, а також котам і собакам.

- насінням клена і ясена. Різні види кленів і ясен – одні з найзвичайніших дерев зелених насаджень міст. Насіння цих дерев називаються крилатками. Крилатки падають з дерев восени, і під шаром снігу стають недоступними для птахів.

- шишками, жолудями, горіхами. Шишки - основа зимового раціону шишкарів і дятлів.

Публікація Укргідрометцентру, скріншот: Facebook
Публікація Укргідрометцентру, скріншот: Facebook

Публікація Укргідрометцентру, скріншот: Facebook
Публікація Укргідрометцентру, скріншот: Facebook

Раніше повідомляли, погода 22 грудня покаже українцям, що таке справжня зима: ховайте підборіддя в шарф, а ніс закривайте маскою.

Як повідомляв Знай.uа, як зробити об'ємну сніжинку: покрокова інструкція, щоб досягти ефекту 3D.

Знай.uа писав, 80-річна бабуся 12 годин пролежала на холоді зі зламаним стегном: кричала і кликала на допомогу.