Середня зарплата зросте до 19 258 грн: Мінекономіки порадувало українців перед Новим роком

Згідно з прогнозом, в Україні рівень середньої заробітної плати в 2022 році зросте і складе 15 тисяч 778 гривень. Це близько 600 доларів на місяць. Крім того, цифра буде рости і в наступні роки – 2023 і 2024. Зокрема, в 2023 середній оклад на місяць буде близько 17 425 гривень (657 доларів), а в 2024 – 19 258 гривень (726 доларів).

На даний момент мінімальна зарплата в Україні становить 6,5 тисячі гривень, її підвищили з 1 грудня. Але в бюджеті - 2022 було передбачено ще одне підвищення мінімальної зарплати. До 6700 грн на місяць (40,46 грн погодинно) піднімуть мінімалку з 1 жовтня 2022 року.

Зарплата. Фото: dengi.ua
Зарплата. Фото: dengi.ua
Зарплата. Фото: dengi.ua

Олена Зеленська звернула увагу на незручні під'їзди і тротуари і пояснила як це вирішити: "Готово до втілення"

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Вона представила українцям альбом безбар'єрних рішень, який виступає посібником, щоб перетворювати навколишній простір в безбар'єрний і доступний кожному. За її словами, в першому розділі йдеться не тільки про архітектуру, але, що немало важливо, про психологію, щоб з'явилося усвідомлення - потрібне однаково зручне середовище для кожного.

"Наступні розділи каталогу розкажуть, якою має бути доступна Вулична інфраструктура, громадські простори та споруди", - підкреслює Олена.

Олена Зеленська, фото з Instagram
Олена Зеленська, фото з Instagram

З дивана легше? Українці порівняли роботу в офісі і дистанційно - всі плюси і мінуси

Дистанційна робота стала нормою для всього світу, і тепер кожен може працювати з будь-якого куточка в світі, а згідно з дослідженнями, приблизно 20-45% співробітників не хочуть повертатися в офіси, і не планують це робити.

Крім того, у корпорацій з'явилася можливість наймати співробітників без прив'язки до міста або району, а також вони стали на 25% в середньому ефективніше. Є і мінуси в такому способі роботи, і одним з них є уповільнення комунікації. Якщо раніше все вирішувалося за 5-10 хвилин особистої розмови, то зараз на це витрачається в 3 рази більше часу.

дистанційна робота, ілюстративне фото з вільних джерел
дистанційна робота, ілюстративне фото з вільних джерел

Юрій Горбунов і Катя Осадча похрестили свого малюка, приховавши його обличчя: "Ми щасливі"

Вони постали на знімку в церкві, Юлій в білосніжній сорочці, а Осадча в елегантному вбранні, злегка прикривши голову ззаду. А ось личко Данила вони продовжують зберігати в секреті. У коментарях відразу з'явилися натовпи не тільки простих українців, а й зірок шоу-бізнесу. Леся Нікітюк, MamaRika, Ольга Сумська, Соня Плакидюк, Юлія Саніна та ін. відправили свої сердечка і теплі слова

"Данила Юрійовича похрестили💙", - пише Катерина Осадча в публікації.

Катя Осадча і Юрій Горбунов, instagram.com/kosadcha
Катя Осадча і Юрій Горбунов, instagram.com/kosadcha

"Вгадай, хлопчик це чи дівчинка?": Брітні Спірс з дитячою пляшечкою в руці заявила про поповнення в родині

Співачка виглядала сенсаційно поруч зі своєю величезною різдвяною ялинкою, що розгойдується з боку в бік з пляшкою, коли вона поділилася відео зі своїми 37,7 мільйонами передплатників. 40-річна суперзірка відвернулася від камери, дратуючи фанатів, коли вона годувала нового члена "сім'ї" з пляшки, змушуючи фанатів сходити з розуму і гадати.

Суперзірка написала у своєму пості: "Нове поповнення в родині". Вгадай, хлопчик це чи дівчинка", - дражнила вона.

Брітні Спірс
Брітні Спірс