Міністр охорони Здоров'я України Віктор Ляшко на брифінгу, 20 грудня 2021 року, повідомив, що ще кілька регіонів можуть покинути "червону" зоу в найближчі дні.

За словами глави міністерства, лише дві області не виконують умови виходу з останнього рівня епідемічної небезпеки щодо пандемії коронавірусу (COVID-19). Це стосується Волинського та Запорізького регіонів.

Українці, фото знай.иа
Українці, фото знай.иа

"Сьогодні в Україні епідситуація значно краща, ніж у європейських країнах. Станом на зараз, тільки 2 з 25 регіонів України не виконують умови виходу з червоного рівня епідемічної небезпеки. Решта 23 регіони або вже виведені з червоного рівня або будуть виведені найближчими днями рішенням комісії з питань техногенно-екологічної небезпеки та надзвичайних ситуацій", - заявив Віктор Ляшко.

Досі в "червоній" зоні знаходяться такі області, як Київська, Волинська, Миколаївська, Запорізька, Чернігівська, Житомирська, Сумська та Черкаська.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Скрін, відео Facebook Віктор Ляшко
Скрін, відео Facebook Віктор Ляшко

В Україні спостерігалася важка ситуація через переважання штаму "Дельта" в сусідніх, європейських регіонах. Саме він призвів до найбільшого спалаху коронавірусу в жовтні-листопаді. Але тепер загрожує нова небезпека з Африки - "Омікрон".

Нагадаємо, чіпування - більше не міф: підшкірних "жучків" після вакцинації зможе випробувати кожен

Як повідомляв "Знай.ua", Віктор Ляшко повідомив про "прильот" в Україну штаму Omicron: "Не зволікайте..."

Знай.ua писав, українець за вакцинацію отримав позашляховик: "плюшки" вийшли на новий рівень після телевізорів і електросамокатів