Шведська компанія Epicenter розробила підшкірний чіп з covid-паспортом. Про це повідомляє портал Експерт.

Крім сертифікатів про вакцинацію, в ньому можна зберігати договори, проїзні та абонементи в спортзал. Мікрочіпи встановили понад шість тисяч жителів Швеції.

"імплантати — це дуже універсальна технологія, яку можна використовувати для самих різних цілей, і зараз дуже зручно мати завжди доступний на імплантаті паспорт COVID", - заявив головний директор компанії Ханнес Сджоблад.

У чіпі знаходиться спеціальний імплант з даними, які можна просканувати зі смартфону. Розробники запевняють, що процедура імплантації безпечна, а імпланти завжди можна витягти.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Зокрема, з'явився ролик, який показує зручність використання даного імпланта.

Нагадаємо, новий штам коронавірусу "Омікрон" вже косить молодих: лікар розповів про перші симптоми-втома , прискорений пульс і температура. Про це стало відомо завдяки заявам голови медичної асоціації ПАР Анжеліки Кутзе

Як повідомляв "Знай.ua", Covid-19 в Україні перед робочим тижнем уходить у відпустку, медики радіють "жовтій" статистиці: дані МОЗ на 28 листопада.

Також Знай повідомляв, штраф 360 гривень або півроку позбавлення волі: водіїв, які їздять "на газу", попередили про нові покарання. Депутати Верховної Ради планують пом'якшити покарання за несертифіковане газобалонне обладнання для автомобілів.