У неділю, 19 грудня 2021 року, українська письменниця Марія Матіос святкує 62-річчя, будучи лауреатом Шевченківської премії, "Книги року" за версією BBC та багатьох інших літературних премій.

Збірки оповідань "Нація", а також романи під назвою "Даруся солодка", "Майже ніколи не навпаки" - один з найпопулярніших творів Марії. Тому пропонуємо ознайомитися з її висловлюваннями, в яких завжди можна знайти правду або, принаймні, думки, що рухаються в правильну сторону.

Марія Матіос оголосила конкурс, фото facebook
Марія Матіос оголосила конкурс, фото facebook

Наприклад, в її творі "Даруся солодка" можна зустріти досить хороших слів.

"Якщо можна ведмедя навчити їздити на велосипеді, то можна навчити кожну людину любити свою батьківщину, знати мову і поважати історію Землі, що годує тебе", йдеться в книзі.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

***

"Життя і війна тривали одночасно, одночасно залежні і незалежні один від одного", - також йдеться у творі.

Перфоманс до роману Марії Матіос
Перфоманс до роману Марії Матіос

***

На її думку, лише любов виступає найвищою правдою в цьому світі, а рішення піти в політику Марія Матіос сказала те, що влада (в 2012 році) протягом двох років виштовхувала її з кокона творчості, з якого у письменниці було багато причин вийти і збунтуватися.

"Люди чекають, що Україна почне чути себе з різних сторін. І цей процес "зшивання" під силу тільки майстрам – які володіють єдиною і бездоганною зброєю – словом", - якось заявила Марія.

Нагадаємо, Олена Зеленська висловилася про війну: "Може зупинити тільки любов"

Як повідомляв "Знай.ua", названо ім'я найвпливовішої жінки світу: це не королева Єлизавета II і навіть не Ангела Меркель

Знай.ua писав, Лариса Ніцой після зустрічі з нащадком козака з Січі взялася давати поради українцям: "Будьте Диваками"