Відомий український педіатр Євген Комаровський, до якого прислухаються мами і бабусі, частенько радує їх корисними порадами про те, як лікувати діточок і коли слід звертатися до лікаря за допомогою, на своїй сторінці в соціальній мережі Instagram, де за подібними новинами стежать понад 9,4 мільйонів чоловік.

Зараз доктор Комаровський відповів на питання - чому для чоловіків важливо брати участь в житті дітей. На думку експертів, досить поширена думка, що за дитиною досить просто стежити.

Євген Комаровський, скріншот з відео
Євген Комаровський, скріншот з відео

Думка про те, що за дитиною, особливо маленьким, досить просто стежити вельми поширене. Іноді так обґрунтовують відсутність безпечної дитячої середовища в квартирі або на дачі. Багато хто вважає, що якщо мама поруч, то з дитиною нічого не повинно трапитися. Але за статистикою відомо, що близько 70% травм у маленьких дітей відбувається в присутності батьків. Як же так? По-перше, багато хто до цих пір не дотримуються елементарних правил створення безпечної дитячого середовища і просто не встигають вчасно запобігти небезпечну ситуацію (наприклад, падіння дитини з вікна).
По-друге, використанням засобів дитячої безпеки постійно нехтують. І навіть не знають про деякі з них. Перевірте себе: ви ходите з дитиною на крижану гірку? Чи використовує він захисний шолом? А ватрушка може розігнатися до 80 км / ч. I нарешті, по-третє, і це дуже важливо - жінка, у якої маленька дитина знаходиться в дуже складному психо-фізичному стані і не завжди може адекватно реагувати. І чим більше її втома, тим вище ймовірність того, що вона не дослідить, не встигне і так далі. Саме тому участь батька дитини дуже важливо. Хто може краще батька навчити дитину переходити дорогу або їздити на велосипеді?

Євген Комаровський, скріншот: Youtube
Євген Комаровський, скріншот: Youtube

Хто буде грати з дитиною в шахи або монополію? Хто навчить дитину розводити багаття, ставити намет або ловити рибу? Все це прості речі, які не потребують значних ресурсів, але прищеплюючи дитині такі знання, ви залишаєте в його житті набагато менше часу на всякі дурниці. Багато хто скаже, що робота, це важлива частина життя будь-якої людини і це так, але вмираючих запитували, про що вони найбільше шкодують? Найпоширеніша відповідь у чоловіків: "Я занадто багато працював". Люди шкодують, що пропускають юність своїх дітей і проводять недостатньо часу зі своїми сім'ями.

Нагадаємо, лікуватися вдома або їхати в лікарню? Доктор Комаровський пояснив, коли дитину потрібно госпіталізувати

Як повідомляв "Знай.ua", доктор Комаровський назвав аналіз, який легко визначить ускладнення при вірусі

Знай.ua писав, доктор Комаровський розповів, що робити, коли дитина часто хворіє на ГРЗ: "Нехай ходить в садок"