Традиційно 19 грудня відзначається день Миколая Чудотворця. Святий дарує подарунки та ласощі дітям, поклавши їх під подушку.

З приходом зими всі починають чекати на свята. Це дивовижний час, коли дорослі та діти, мають святковий настрій та очікують на казку та диво. Перше свято, яке з нетерпінням чекають всі дітлахи – це візит Святого Миколая. Він вважається захисником дітей у всьому світі та відзначають цей день не тільки православні віряни, а й католики, передає портал "Доброта".

19 грудня велике свято — день Миколая Чудотворця
19 грудня велике свято — день Миколая Чудотворця

Окрім дня Святого Миколая, 19 грудня ще святкують Міжнародний день допомоги збіднілим людям. У цей потрібно допомагати тим, хто цього потребує.

Традиції на Миколая

Вважається, що спускаючись на землю, Святий Миколай, проганяє темні сили, а на їхнє місце приходить добро, світло та багато веселощів.

Раніше в цей день було заведено перевдягатися в яскраві костюми та влаштовувати виставу, однак зараз така традиція мало де збереглася.

За традицією в цей день святий дарує подарунки та ласощі, поклавши їх під подушку або в спеціальну шкарпетку, тільки тим дітям, які добре себе поводили цілий рік. А ті, хто не слухався батьків та погано поводив отримують різку.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Також на Миколая прийнято випікати імбирні або медові пряники та розмальовувати їх різнокольоровою глазур’ю. Цей день потрібно провести весело та приділити максимум уваги своїм дітям.

Народні прикмети на Миколая

На Миколая потрібно розрахуватися з боргами та помиритися з усіма.

Якщо до Миколая сніг вкриє землю, чекайте на морозну зиму.

Холодна погода на Миколая до холодної зими та навпаки.

В цей день потрібно загадати бажання та Миколай обов’язково його виконає.

Нагадаємо, Святий Миколай не забув: маленькі українці поділилися подарунками з дітьми Донеччини та Луганщини

Також Знай писав, в Україні Різдво 25 грудня чи 7 січня? Коли віруючі і країна відзначають прихід Сина Божого

Раніше Знай повідомляв, під вікнами у Зеленського прикрасили ялинку і поставили карусель - "Набагато крутіше, ніж..."