Прилетіли новини, які можуть попередити багатьох українців про те, що необхідно все таки дотримуватися запобіжних заходів. Глава Міністерства охорони здоров'я України Віктор Ляшко заявив, що в Україні виявлено пацієнта зі штамом коронавірусу "Омікрон", і детально розповів, про те, що в даний момент відбувається.

Про це стало відомо завдяки новій публікації Віктора Ляшка в мережі Facebook.

Швидка допомога, скріншот: YouTube
Швидка допомога, скріншот: YouTube

"В Україні було виявлено штам "Омікрон". Вночі в Центрі громадського здоров'я України за результатами повногеномного секвенування виявлено штам Omicron (B. 1.1.529-like).

Особа, яка опинилася інфікованою цим штамом коронавірусу, повернулася з Об'єднаних Арабських Еміратів, де мала контакт з хворими COVID-19. Пацієнт продовжує перебувати на лікуванні.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати
Показати ще

Також зараз проводиться епідеміологічне розслідування зазначеного випадку і додаткове обстеження контактних осіб.Вакцинуйтеся, щоб бути захищеними, не зволікайте.

Дотримуйтесь встановлені протиепідемічні норми і правила. По можливості, уникайте поїздок за кордон в регіони, де циркуляція штаму "Omicron" домінує.", - пише Віктор Ляшко.

Публікація Віктора Ляшка, скріншот: Facebook
Публікація Віктора Ляшка, скріншот: Facebook

Раніше повідомляли, українці зможуть дарувати власні органи через додаток "Дія" - Рада прийняла новий Закон.

Як повідомляв Знай.uа, МОЗ вводить третю дозу вакцинації: хто отримає першим.

Знай.uа писав, вхід за сертифікатом, пряма трансляція та "Втеча": головні весільні тенденції 2022 року.