33-річний українець був затриманий в Польщі після пішого перетину кордону і спроби дістатися до Франції на автомобілі.

Машина була зупинена працівниками прикордонної служби з Устшиків-Гурних і Сянок в сусідній країні. У салоні Opel з українськими реєстраційними номерами сидів порушник і ще один пасажир-громадянка Українки. Чоловік навіть заявив, що є громадянином Литви. Про це повідомляє видання InPoland.

Польща посилила вимоги перетину кордону, фото СпецКор
Польща посилила вимоги перетину кордону, фото СпецКор

Для перевірки особи чоловік передав працівникам прикордонної служби фальшиве посвідчення особи та водійські права Литви. Представники правоохоронних органів встановили, що він є громадянином України із забороною на в'їзд до Шенгенської зони. До Польщі ж він потрапив пішки, коли перетнув кордон у Бещадах.

"Багато годин у важких зимових умовах він пробирався по гірській і лісовій місцевості. На попередньо узгодженому місці його чекав кур'єр на транспортному засобі, який повинен був забезпечити подальше транспортування на захід Європи", - заявила майор Ельжбета Пікор, прессекретар Бещадського прикордонного відділу.

Популярні новини зараз
Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Жінка додала, що українець зізнався під час допиту, що хотів потрапити до Франції і оселитися в цій країні.

Польща посилила вимоги перетину кордону, фото СпецКор
Польща посилила вимоги перетину кордону, фото СпецКор

Чоловіка передали в Україну після звинувачення в підробці документів і незаконному перетині кордону. Його засудили до умовного покарання і штрафу.

Нагадаємо, 24 години в черзі: Польща посилила обмеження на в'їзд, українці показали ситуацію на кордоні

Як повідомляв "Знай.ua", 200 гривень фальшивим "паркувальникам": водіїв попередили про аферистів на дорогах, як розпізнати обман

Знай.ua писав, тест за 24 години і ніяких туристів: які країни Євросоюзу заборонили українцям приїжджати, є нові вимоги