Українців можуть залишитися без авто через несплату штрафів. Транспортні засоби боржників оголошуватимуть у розшук та вилучатимуть.
Про це повідомили на фейсбук-сторінці Мін'юсту.
В Одесі працівники патрульної поліції вилучили авто громадянина за систематичне порушення правил дорожнього руху, а саме – перевищення швидкості. Авто затримали за два несплачені штрафи на загальну суму більше ніж 4 000 грн.

За несплату штрафів транспортні засоби боржників  оголошують у розшук та вилучають
За несплату штрафів транспортні засоби боржників оголошують у розшук та вилучають

"Під час затримання транспортного засобу державний виконавець проінформував водія авто щодо можливих шляхів сплати заборгованості за виконавчим провадженням за допомогою сервісу державних послуг "ДІЯ" або вебпорталу "Онлайн-будинок юстиції", у відділенні банку або терміналі за реквізитами органу державної виконавчої служби", - сказано у повідомленні.

Завдяки цим заходам та інтернет-банкінгу громадянин погасив борг у повному обсязі. Наразі розшук його транспортного засобу скасовано.
Варто нагадати, аби отримати інформацію про відкриті виконавчі провадження, можна скористатися реєстром боржників – онлайн-базою даних про боржників. Перевірити інформацію про наявні заборгованості можна тут або скориставшись сервісом державних послуг "Дія".