У світі живе якась Келлі Фідо-Уайт, яка страждає триметиламінурією (синдромом рибного запаху) і, в прямому сенсі цього слова, смердить через порушення обміну речовин.

Всі власники цього захворювання описують жахливих запах, як запах тухлої риби з цибулею. Якщо більш детально заглиблюватися в причину хвороби-вона пов'язана з поломкою в одному з генів, що унеможливлює розщеплення триметиламіну - хімічної сполуки, що володіє жахливим ароматом.

Келлі Фідо-Уайт, скріншот: Youtube
Келлі Фідо-Уайт, скріншот: Youtube

Це з'єднання утворюється в ході одного з етапів обміну речовин в організмі. Тиметиламін виділяється з сечею, потім і повітрям, що видихається, якщо раптом не розщеплюється. Однак триметиламінурія-досить рідкісне захворювання, тому навіть не всі лікарі про нього чули. Тому на поставку діагнозу Келлі пішло багато часу зі шкільних часів. Їй доводилося ходити в душ кілька разів на день, користуватися найсильнішими дезодорантами і робити мінімальні вилазки на вулицю.

Коли ж була діагностована хвороба, стало відомо, що душ лише погіршує ситуацію через погіршення стану шкіри. Тепер нею використовуються засоби для дуже чутливої шкіри, препарати, що сприяють метаболізму холіну і послаблюють рибний аромат. У раціоні Келлі більше не знайти м'ясо, рибо і морепродукти.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Келлі Фідо-Уайт, скріншот: Youtube
Келлі Фідо-Уайт, скріншот: Youtube

А ось її чоловік, з яким вона більше 15 років разом, не сильно стурбований через запах і надає їй неймовірну підтримку. А колеги по роботі жартують, що їм легко зрозуміти, куди вона пішла через виразного аромату в коридорі.

Нагадаємо, дитина помер у кріслі стоматолога на очах у матері - серце не витримало

Як повідомляв "Знай.ua", заросла "гарбуз": жінка втомилася голитися і відростила бороду, як у Хоттабича

Знай.ua писав, "Синдром перевертня": у мережі показали самий невідомий і химерний ген