Стало відомо про те, що померла вдова чилійського диктатора Піночета - Лусія Іріарт. Сталося це ввечері, 16 грудня, і жінці було 99 років.

Про це в Twitter повідомила внучка Іріарт Карина Піночет. Вона підкреслила, що її бабуся померла в оточенні близьких.

Лусія Іріарт, фото: вільне джерело
Лусія Іріарт, фото: вільне джерело

Сталося це в резиденції колишньої першої леді Чилі, в Сантьяго. 10 грудня вона відзначила свій 99-й День Народження, і зовсім трохи не дожила до свого століття.

"У 99 років в оточенні рідних і близьких померла моя улюблена бабуся", – написала вона.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Варто відзначити, що Лусія Іріарт народилася в сім'ї адвоката і колишнього міністра МВС Чилі. У 1943 році вона вийшла заміж за Аугусто Піночета, і за тривалий шлюб у них народилося п'ятеро дітей.

Існує думка, що саме Лусія свого часу підштовхнула свого чоловіка організувати в 1973 році переворот проти президента Сальвадора Альєнде.

17 років уряду чоловіка, дружина залишалася його головним радником, і чинила серйозний вплив на політику держави. За цей час з політичних мотивів було вбито понад 3 тисячі громадян, і ще близько 35 тисяч були піддані тортурам.

Лусія Іріарт, фото: вільне джерело
Лусія Іріарт, фото: вільне джерело

Чоловік помер в 2006 році, так і не доживши до суду. Він перебував під домашнім арештом тривалий час. А ось Лусія Іріарт була звинувачена в махінаціях лише в 2016 році.

Нагадаємо, що помер зірка "Ширлі-Мирлі" Валерій Гаркалін: вірус не дав акторові жодного шансу

Раніше повідомлялося, що умерла Ніна Ургант-бабуся Івана Урганта, народна артистка СРСР, яка зіграла в "Вулиці розбитих ліхтарів"

Також, в 124 роки померла остання жінка, яка народилася в 19 столітті-світ залишився без бабусі Лоли