У населених пунктах Бурштин і Галич, в Івано-Франківській області, місцеві жителі скаржаться на чорний сніг, пов'язуючи це з викидами Бурштинської ТЕС (теплова електростанція).

В околицях знову це сталося - сніг покрила зола, про що заявляють місцеві жителі в соціальній мережі Facebook, включаючи навіть народного депутата Ігоря Фріса.

Чорний сніг, фото: Facebook
Чорний сніг, фото: Facebook

Чорний сніг, фото: Facebook
Чорний сніг, фото: Facebook

"Так це просто жах якийсь! Сьогодні сніг ще чорніший! Що ж з нами роблять? А ми мовчимо?! Або ми вже так звикли до цього, що навіть не помічаємо?", - пише один з місцевих жителів.

Популярні новини зараз
Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Публікація зібрала понад 50 коментарів таких же обурених громадян, які не хочуть дихати викидами. Однак на їхні скарги ніхто навіть і не намагається реагувати. А ось нардеп Ігор Фріс заявив, що вже поговорив з керівництвом бутес про багато речей. І після всього сказаного, в Івано-Франківській області досі чорний сніг.

Чорний сніг, скріншот: Facebook
Чорний сніг, скріншот: Facebook

"Напевно мене не почули. Прикро. І дивно. Але все на краще", - додав він.

І зазначив, що розгляд почався.

"Добрий день. Оскільки державна екологічна інспекція не проводить жодних дій, без офіційного звернення до них. Скажіть будь ласка, чи подавали ви будь-які звернення з приводу ситуації, що склалася протягом останніх днів", - пише один з користувачів в коментарях з отриманою відповіддю "так".

Чорний сніг, скріншот: Facebook
Чорний сніг, скріншот: Facebook

Нагадаємо, замело хуртовиною і ні сліду не залишилося: десятки рятувальників кілька діб шукають туриста в горах

Як повідомляв "Знай.ua", "Збитки на десятки мільйонів": українців тероризують "чорні" паркувальники-погрожують і вимагають готівку

Знай.ua писав, українців чекають довгі вихідні в грудні, на Новий рік і Різдво - коли і скільки будемо відпочивати