Кілька тижнів напередодні Нового року – час для ялинкових базарів. Як правильно обрати головну «героїню» свята, підказали у виданні «Галка», посилаючись на поради спеціалістів Держпродспоживслужби.

Ставити ялинку вдома планують 80% українців. З них 40% прикрашатимуть живе дерево, і 38% - штучне.

Як обрати живу ялинку:

  • Дерево має бути яскраво зеленим, без жовтизни. Визначити свіжість живої ялинки можна, стукнувши стовбуром об землю. З несвіжого дерева голочки обсипляться.
  • Ялинки можуть бути домом для кліщів. Відмовтеся від дерева з білими «шишечками» - це можуть бути сліди життєдіяльності комах.
  • Не заносьте ялинку одразу до кімнати – потримайте трохи на балконі чи в підвалі, уникаючи різкої зміни температури.
  • Якщо ставите ялинку у ємність із піском, поливайте дерево кожні два дні водою з гліцерином.
  • Також можна додавати в воду цукор, сіль, та оббризкувати дерево з пульверизатора.

Продаж ялинок, скріншот: YouTube
Продаж ялинок, скріншот: YouTube

Ялинка в горщику стає дедалі популярнішою, бо її потім можна висадити у дворі. Найлегше доглядати за ялинкою звичайної, ялицею і смерекою канадською “Коніка”. Коренева система дерева має бути молодою і необрізаною – тоді вона гарно приживеться.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Температура повітря в приміщенні не повинна перевищувати +20 градусів, тож у квартирі її навряд чи вдасться зберегти живою.

Ялинка має бути легальною, із чіпом та биркою зі штрих-кодом і відповідним маркуванням.

Щоб не купити нелегальну ялинку, її потрібно купувати лише в затверджених, офіційних місцях продажу. Легальність ялинки та її сертифікат якості можна перевірити на сайтах. Ялинки перевіряють за багатьма факторами, зокрема за рівнем радіаційного випромінення.

Продаж ялинок, скріншот: YouTube
Продаж ялинок, скріншот: YouTube

Раніше повідомляли, від пластику до дорогого скла: скільки коштуватиме нове "вбрання" для ялинки цього року.

Як повідомляв Знай.uа, під вікнами у Зеленського прикрасили ялинку і поставили карусель - "Набагато крутіше, ніж..."