Легендарній "Кривавій Мері" виповнюється сто років. Про це нагадали у випуску «ТСН» на телеканалі «1+1».

Вважається, що авторство знаменитого коктейлю із горілки та томатного соку належить французький бармен Фернан Петьо. Століття тому він працював у популярному паризькому закладі "Геррі", що процвітає і в наші дні.

Приготування коктейлів, скріншот відео
Приготування коктейлів, скріншот відео

Щодо походження назви коктейлю існує кілька версій. Одна з них - що Петьо був закоханий у танцівницю Мері, яка працювала в кабаре з дивною назвою "Відро з кров'ю". Через це в момент приготування нового коктейлю у нього виникла ідея про "Криваву Мері".

За іншою версією, коктейль змішали на замовлення Володимира Смирнова, того самого виробника знаменитої горілки "Смирнов".

Популярні новини зараз
Ваша дата народження може передбачити, коли ви помрете: дізнайтесь свій таємний кармічний код Школи на межі: директорка розповіла про загрозливу тенденцію Тарифний нокаут: яка з комунальних послуг подорожчає одразу на 70% Школярі масово викидають обіди: що не так з новим шкільним меню
Показати ще

Відтоді коктейль став справжньою класикою, а бар «Геррі» озолотився і наливає по 12 тисяч цих коктейлів на рік.

«Томатного соку випив би від душі», «Коктейль Молотова молодший буде», - пишуть у коментарях під відео глядачі телеканалу.

Рецепт класичної "Кривавої Мері":

  • чорний перець;
  • половина чайної ложки сухої редьки;
  • вустерский соус;
  • 90 мл. томатного соку;
  • 45 мл. або трохи більше горілки;
  • кілька крапель лимонного соку;
  • паличка свіжої селери, шматочок лимона і зелені оливки для прикрашання.

Раніше повідомляли, на Новий рік дешевше залишитися вдома? Коктейль - 1750, бутерброд - 2200 гривень за штуку: огляд цін у ресторанах Києва.

Як повідомляв Знай.uа, "Вівсянка, сер!": 5 страв, якими Єлизавета II ніколи не пригостить на королівському прийомі.

Знай.uа писав, Тищенко "купує" по 50: яловичина в Україні подорожчає до 400 грн за кілограм.