Легендарній "Кривавій Мері" виповнюється сто років. Про це нагадали у випуску «ТСН» на телеканалі «1+1».
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяВважається, що авторство знаменитого коктейлю із горілки та томатного соку належить французький бармен Фернан Петьо. Століття тому він працював у популярному паризькому закладі "Геррі", що процвітає і в наші дні.
Щодо походження назви коктейлю існує кілька версій. Одна з них - що Петьо був закоханий у танцівницю Мері, яка працювала в кабаре з дивною назвою "Відро з кров'ю". Через це в момент приготування нового коктейлю у нього виникла ідея про "Криваву Мері".
За іншою версією, коктейль змішали на замовлення Володимира Смирнова, того самого виробника знаменитої горілки "Смирнов".
Відтоді коктейль став справжньою класикою, а бар «Геррі» озолотився і наливає по 12 тисяч цих коктейлів на рік.
«Томатного соку випив би від душі», «Коктейль Молотова молодший буде», - пишуть у коментарях під відео глядачі телеканалу.
Рецепт класичної "Кривавої Мері":
- чорний перець;
- половина чайної ложки сухої редьки;
- вустерский соус;
- 90 мл. томатного соку;
- 45 мл. або трохи більше горілки;
- кілька крапель лимонного соку;
- паличка свіжої селери, шматочок лимона і зелені оливки для прикрашання.
Раніше повідомляли, на Новий рік дешевше залишитися вдома? Коктейль - 1750, бутерброд - 2200 гривень за штуку: огляд цін у ресторанах Києва.
Як повідомляв Знай.uа, "Вівсянка, сер!": 5 страв, якими Єлизавета II ніколи не пригостить на королівському прийомі.
Знай.uа писав, Тищенко "купує" по 50: яловичина в Україні подорожчає до 400 грн за кілограм.