З міста Полтава прийшли доволі тривожні новини. Так, 2-річний вихованець дитсадка №34 "Журавлик" прийшов додому з розрізаним язиком. Хлопчикові в лікарні наклали п'ять швів. Мама дитини обурена, адже в садку їй нічого не сказали. У той же час, вихователі заявляють, що хлопчик травмувався вже вдома.

Про інцидент повідомила мама хлопчика Олена Маїлова. За її словами, в п'ятницю, 10 грудня, вона забрала дитину додому. Малюк був трохи млявий.

І коли жінка стала роздягати сина, то помітила розрізаний язик.

Історія 2-річного полтавця, скріншот: YouTube
Історія 2-річного полтавця, скріншот: YouTube

"Дитина висунула язичок, і сказала: "Мама, поцілуй, мені боляче". Я просто злякалася, коли побачила цей язик, тому що це страшно було. Я запанікувала, не знала, що робити", – зізнається жінка.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Історія 2-річного полтавця, скріншот: YouTube
Історія 2-річного полтавця, скріншот: YouTube

Малюка відвезли в лікарню, де наклали п'ять швів. Хлопчик пробув у стаціонарі три доби. Лікарі запевнили, що травма язика не вплине на його дикцію в майбутньому.

Мама відразу зателефонувала виховательці і запитала, чому їй ніхто не сказав, що у її дитини розрізаний язик. У садочку її звинуватили, мовляв, дитина травмувалася вдома.

Завідуюча дитячим садком №34 Олена Резник запевняє, що в закладі з сином Жінки все було добре.

"Це сталося в п'ятницю, як дитина вже була вдома, тобто з садка він пішов через 5 хвилин о 17:00. Зовні здоровий, дитинка не плакала, в садку харчувався", - запевнила Олена Резник.

Вона також підкреслила, що "вихователь не може насильно заглядати в рот". Але якщо дитина плаче, вона збуджена, нервує, вони відразу дзвонять батькам і ведуть вихованця до медиків.

Історія 2-річного полтавця, скріншот: YouTube
Історія 2-річного полтавця, скріншот: YouTube

Юрист Богдан Яненко зазначив, що якщо мама вважає, що педпрацівники неналежним чином виконали свої обов'язки, то має право звернутися до поліції. Це Олена Маїлова і зробила.

За словами спікера поліції Полтавської області Романа Гришина, до них звернулася жінка із заявою про те, що її дитина травмувала мову в садочку. Наразі правоохоронці проводять перевірку.

Раніше повідомляли, медики врятували чоловіка у якого в прямій кишці застряг 17-сантиметровий протитанковий снаряд: "Послизнувся і впав на нього".

Як повідомляв Знай.uа, у Львові маленька дівчинка вдавилася їжею. Як допомогти дитині в такій ситуації: інструкція від медиків.

Знай.uа писав, у Мінсоцполітики назвали топ-5 небезпек для дітей у школі та за її межами: негайно звертатися до соцслужби.