Традиційно 16 грудня, православний світ відзначає день Іоанна Безмовника, у народі цей день ще називають Івана Мовчальника. В цей день потрібно намагатися уникати конфліктів.

Іоанн Безмовник народився в Нікополі, в заможній родині великого воєначальника. Після смерті батьків він отримав хороший спадок, який вирішив роздати бідним, а гроші передавав на будівництво храмів, передає портал "Доброта".

Коли йому виповнилося 28 років, Іоанн став єпископом, але дотримувався аскетичного способу життя. Він пробув на цій посаді десять років, а після цього почав відокремлене життя в лаврі Освяченого Сави, важко працюючи кожного дня.

16 грудня — Іван Мовчальник
16 грудня — Іван Мовчальник

Згодом Іоан оселився в келії, де жив протягом чотирьох років, не вимовивши ні слова. Протягом наступних дев’яти років проживав на самоті у пустелі. Повернувшись до рідного краю, жив та допомагав людям своїми молитвами вилікуватися від хвороб фізичних й духовних. Помер, коли йому було 104 роки.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Традиції в цей день.

В цей день потрібно намагатися уникати конфліктів та суперечок. За прикметою, якщо вдасться дотриматися цих правил, тоді Іоанн благословить успіхом. Особливо не можна сваритися подружжю між собою, інакше весь рік пройде у дрібних сварках.

На Іоанна прийнято проводити день мовчки, а розмовляти лише тоді, коли у цьому є необхідність. Навіть молитви святому читають подумки, не розмовляючи.

Також в цей день не варто нічого обіцяти, кричати та співати пісні. Якщо люди збиралися за одним столом, то їли завжди у повній тиші.

Народні прикмети в цей день.

Снігуроньки весь день співають — до відлиги.

Вночі зірки на небі рухаються — наступного дня буде холодно та прийде завірюха.

До свята випало мало снігу — врожай влітку буде поганим.

Нагадаємо, день пророка Авакума - 15 грудня: що потрібно зробити жінкам від безсоння дітей, і прикмети

Також Знай писав, що подарувати мамі на Новий Рік 2022: найкращі варіанти сюрпризів від синів і доньок

Раніше Знай писав, подарунки на замовлення, легкий стіл і гості на порозі: як не витратити всі гроші на новорічні свята