Батьки школярів вирішили поцікавитися, чи повинен учитель вимагати довідку від лікаря, якщо дитина пропустила один день.

Про це Дар'я Козир написала у фейсбук-спільноті "Батьки SOS".

Так, жінка розповіла, що її дитина пропустила один день в школі. Саме тому вона написала пояснювальну записку, однак вчителі почали вимагати довідку від лікаря.

"Наскільки я знаю, до 3 днів відсутності можна принести пояснювальну записку. Цю записку мають прийняти, а не вимагати довідки від лікаря. Можливо, я помиляюся і норми змінилися", - зазначила жінка.

Скріншот допису у фейсбук
Скріншот допису у фейсбук

У коментарях батьки українських школярів почали одразу ж розповідати, як чинять у таких ситуаціях. Виявилося, що зазвичай пояснювальної записки достатньо.

"Якщо дитина день-два вдома, то я обов'язково повідомляю класного керівника і потім пишу пояснювальну записку (за сімейними обставинами, погане самопочуття)", - зазначають батьки

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Скріншот коментарів
Скріншот коментарів

"Якщо хочете помордувати тих хто вимагає довідку - спитайте де ото таке прописано. Одразу відповім - ніде", - підказали українці.

Скріншот коментарів
Скріншот коментарів

"Пояснювальна і довідка від лікаря однакове значення мають. Навіть якщо дитина тиждень пропустила, можна записку написати", - підсумували вони.

Скріншот коментарів
Скріншот коментарів

Як зазначає юрист ГО "Батьки SOS" Роман Бондаренко довідка від лікаря не потрібна, якщо дитина не хворіла, або дитина хворіла, але до лікаря не звертались. У таких випадках пояснювальної записки від батьків достатньо.

Юрист ГО "Батьки SOS" Роман Бондаренко
Юрист ГО "Батьки SOS" Роман Бондаренко