У четвер, 16 грудня, погода в Україні не відрізнятиметься особливою теплотою. Незначні дощі очікуються в західних і місцями північних областях, а на решті частини території країни буде сухо. Але, синоптики поспішили попередити українців про підвищену туманність і ожеледицю, тому в цей день потрібно бути особливо обережними на дорогах.

Як повідомляє Укргідрометцентр, у західних областях – від +1 до +4 градусів, вночі температура триматиметься в межах від -1 до +2 градусів.

У центральних областях температура вдень від +1 до +4 градусів, вночі – від -1 до +2 градусів.

У північних областях цього дня температура повітря вдень триматиметься в межах від +1 до +4 градусів, а вночі – від -2 до +2.

У східних регіонах – вдень від +1 до +4, вночі – від -1 до +2. На півдні температура повітря - від +3 до +5 градусів вдень, нічна – до +2 градусів.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Погода на 16 грудня, фото Укргідрометцентр
Погода на 16 грудня, фото Укргідрометцентр

Також в Укргідрометцентрі попередили про підвищену туманність з видимістю 200-500 метрів та ожеледицю І рівня небезпеки. Природні явища будуть спостерігатися в західних і східних областях країни.

Погода на 16 грудня, фото Укргідрометцентр
Погода на 16 грудня, фото Укргідрометцентр

Народний прогноз погоди на 16 грудня в Україні

16 грудня вшановується пам’ять преподобного Івана Мовчальника. У народі цей день називали Днем Світової Німоти і радили як можна менше розмовляти та розповідати про себе, щоб уникнути безглуздих пліток. Для цього дня є цікава прикмета: якщо сніг падає на талу землю, то людям важко буде жити, а на мерзлу — легше. Якщо цього дня вітер дме з півночі, то вважалось, що будуть великі морози.

Нагадаємо, що українці можуть більше не побачити снігу: що буде з погодою через 20 років

Як повідомляв портал Знай.uа, для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження

Також портал Знай.uа писав, що у світі кардинально зміниться клімат: що буде з Україною