Зі Сполучених Штатів Америки прийшли дуже трагічні новини. Так, через низку торнадо, які пройшли через територію шести штатів, загинули десятки людей. Є інформація, що торнадо на відстані понад 320 кілометрів зруйнувало житлові будинки та інші будівлі, такі як фабрики і складські приміщення. Ще є дані, що негода сильно вдарила по італійській Сицилії.

Про це стало відомо завдяки численним сюжетним публікаціям американських і європейських телеканалів.

Торнадо в США, скріншот: YouTube
Торнадо в США, скріншот: YouTube

Центр прогнозування штормів Національної метеорологічної служби США повідомив, що отримав 36 повідомлень про торнадо в Іллінойсі, Кентуккі, Теннессі, Міссурі і Арканзасі, а також в Міссісіпі.

За попередніми даними, загинули близько 100 осіб, деякі міста просто "стерті" з лиця землі. Крім того, вітер зніс стіну і дах складу Amazon, поховавши під уламками 45 осіб. В результаті загинули шестеро людей.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок
Показати ще

Торнадо в США, скріншот: YouTube
Торнадо в США, скріншот: YouTube

Губернатор Кентуккі Енді Бешир заявив на прес-конференції, що кількість загиблих може перевищити 50 осіб і досягати 100 осіб.

"Це була одна з найважчих ночей в історії Кентуккі, і деякі райони постраждали так, що важко описати словами", - сказав він.

Одні з найсерйозніших руйнувань відбулися в Мейфілді, невеликому містечку з населенням близько 10 000 чоловік в західній частині Кентуккі, де штат межує з Іллінойсом, Міссурі і Арканзасом.

За словами Бешира, близько 110 осіб перебували всередині свічкової фабрики в цьому районі, коли внаслідок торнадо обвалився дах, що призвело до масових жертв. Він зазначив, що в перші години більше 56 тисяч людей в Кентуккі залишилися без електрики.

Поліція Іллінойсу повідомила, що були "підтверджені смертельні випадки" в результаті часткового обвалення даху на складі Amazon в місті Едвардсвілл.

А ось на італійській Сицилії через сильні дощі і ураганний вітер річки вийшли з берегів, уздовж узбережжя відбулися земляні зсуви. Аеропорт в Палермо працює з перебоями – кілька рейсів довелося відкласти, також перекриті траси і зруйнований міст через річку Сан-Бартоломео.

Раніше повідомляли, в Індонезії прокинувся великий вулкан Семеру: люди залишають будинки, щоб врятуватися.

Як повідомляв Знай.uа, студент львівського вишу показав нестерпні умови в гуртожитку - все старе і розбите, навіть зуби не почистиш.

Знай.uа писав, для Апокаліпсису чи Чорнобиля: не звалищі під Києвом виявили неймовірну колекцію автобусів.