Камери автоматичної фото- та відеофіксації порушень ПДР впровадили на дорогах України майже півтора роки тому. Їхня поява вплинула на зменшення кількості правопорушень, але не позначилася на зменшенні аварій. У причинах розбиралися журналісти прогарми «Джедаі» на каналі 2+2.

Відео можна переглянути за посиланням.

За останні 10 місяців 2021 року кількість ДТП на українських дорогах збільшилася на 14% порівняно з минулим роком. Зокрема, у Києві та Київській області, де камер автофіксації встановлено найбільше, кількість аварій зросла на 19% (51 556 проти 43 303 випадків за аналогічний період минулого року).

Сьогодні на дорогах країни працюють 236 камер фото- та відеофіксації. До кінця року заплановано збільшити їх кількість до 270 одиниць. За даними Національної поліції, у 2022 році планують ввести в експлуатацію додатково ще 210 комплексів.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Антон Осьмак, експерт з дорожнього руху, зазначає, що самих лише камер фіксації швидкості замало для встановлення порядку та дисципліни на дорогах. Камери діють локально на окремих частинах автошляхів, а для зменшення аварій необхідно розробити комплекс технічних, інфраструктурних та інформаційно-освітніх аспектів.

Варто зазначити, що необхідно мотивувати водіїв і пішоходів змінювати культуру поведінки на дорозі. Прикладом є британське місто Свіндон, де в 2009 році місцева влада повністю відмовилась від відеофіксації порушень. Кошти були перенаправлені на ремонт доріг, встановлення вуличного освітлення, а також на покращення кваліфікації молодих водіїв. На сьогодні дороги Свіндона визнали найбезпечнішими в усій Англії.

Як раніше повідомляв портал "Znaj", у Польщі знайшли унікальну Волгу.

Нагадаємо, що у мережі показали унікальний Запорожець.