Дубай — одне з найбагатших та найкрасивіших місць нашої планети. Це місто дивує своєю розкішшю і вважається перлиною для відпочинку і життя, проте має воно і зворотній бік медалі. Журналісти програми «Джедаі» на каналі 2+2 в ексклюзивному сюжеті показали кардинально інше «місто мільйонерів».

Відео можна переглянути за посиланням.

Місто Дубай розростається неймовірними темпами, а його будівництво триває 24/7. Щороку до ОАЕ приїздять тисячі робочих-мігрантів з Бангладеш, Пакистану та Індії.

Фото: Джедаї
Фото: Джедаї

Ці люди зводять неймовірні хмарочоси у вкрай важких умовах. Їх робочий день триває по 15 годин на страшній спеці. Влітку температура може сягати 48ºC, проте про робітників, на відміну від туристів, ніхто не дбає. Заробітна платня на будівництві коливається від 300 до 500 доларів за місяць.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Фото: Джедаї
Фото: Джедаї

Усі робітники-мігранти живуть на околицях Дубая біля сміттєзвалища, де розміщені цілі квартали-гето для заробітчан. Там панують сморід, бруд та антисанітарія, а в маленьких кімнатах живуть по 6 людей.

Журналіст програми «Джедаі» Богдан Лазука поспілкуватися з чоловіком, який приїхав з Індії працювати в Дубай пожежником.

Фото: Джедаї
Фото: Джедаї

«У мене престижна робота, я отримую 700 доларів на місяць. Додому їжджу раз на рік, а весь інший час працюю. Робота складна. Багато хто з нас отримують травми під час гасіння пожеж, але жодних компенсацій нам не виплачують», — розповів Мітра.

Усі робітники працюють неофіційно без дотримання жодних трудових норм та техніки безпеки, ніяких соціальних виплат у разі нещасних випадків нема. За словами заробітчан, Дубай — місто, де максимально експлуатують робочу силу, виплачуючи мізерну зарплату як для ОАЕ, але величезну для громадян із країн Азії.

Раніше повідомляли, в Польщі після затримання копами загинув молодий українець стало важко дихати, втратив свідомість.

Як повідомляв Знай.ua, український заробітчанин відкусив вухо земляку в Польщі.

Знай.ua писав, українець, який спустив майже мільйон на стриптиз у Польщі, проспався і все згадав: "Зайшов випити, і..."